11 června 2022

Katova dcera a prokletí moru

Oliver Pötzsch mi připravil svou knihou opravdu napínavé čtení.   Jako potomek katovské dynastie se zabývá morovou ránou, která udeřila v 17. století již podruhé. Šíření nákazy se však odehrává poněkud jinak, než tomu bylo před padesáti lety. Kat Kuisl se pomalu chystá předat řemeslo synovi a zaučit i vnuka Paula. Syn katovy dcery Magdaleny se nechová zrovna vzorně, spíše se u něho projevují sadistické sklony. Druhý syn Petr se vydal ve stopách svého otce lékaře a studuje lékařské vědy. Přátelí se s mladým následníkem Maxmiliánem II. který se má brzy stát bavorským kurfiřtem. Ctižádostivý  Max na cestu do Vídně vezme i svého přítele Petra a nakonec ho pověří doručením velmi tajné a důležité zprávy do Kaufbeurenu. Petr po cestě onemocní morem, když se snaží vyléčit malého chlapce se kterým se po cestě potkal. 

Mor se rychle šíří, ale v Kaufbeurenu umírají jen vlivní lidé a šíření nákazy je prapodivné, vůbec neodpovídá známým poznatkům nashromážděným při morové ráně před 50 lety. .....Něco se tu děje a Magdalena, která pátrá po zmizelém synovi Petrovi se se svým manželem snaží přijít záhadě na kloub. Prožíváme tedy příběhy jednotlivých členů rodiny, která se ocitá ve velkém nebezpečí.  Za pozornost stojí i doslov. 

Knihu rozhodně doporučuji tomu, kdo má rád napětí, záhady a historii. Myslím, že si ráda půjčím od autora i další knihy. 


2 komentáře:

  1. Majko, autora neznám, ale díky za tip. Přeji pěknou neděli 😉

    OdpovědětVymazat
  2. Taky děkuji za tip,ale já bych teď raději nějakou veselou knihu.
    Přeji krásný sluníčkový den ☺
    Ať se Ti daří na zahrádce.Vypadá už moc pěkně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář