26 dubna 2022

Na zahradě s kočičkami

 Ve čtvrtek 21.4. to podle předpovědi vypadalo, že by mohl být slunečný den.  Obloha se ale brzy zatáhla a bylo dost chladno. Přesto jsem už byla na cestě na zahradu a říkala jsem si, že jen zkontroluju, co jak roste, nakrmím kočičky a pojedu domů. Když manžel přijel na kole, byl zmrzlý a s brzkým návratem souhlasil.   Ano hrášek zasetý na konci března nevzešel. Zasela jsem ho znova, překontrolovala jsem cibuli pod záclonou a zatím se po zahradě začalo kromě kočiček procházet i sluníčko.  Rozhodla jsem se, že tedy ještě zasadím salát. Sazeniček je vždy hodně. Polovinu z nádobky jsem vysadila a druhou jsem ještě nechala, kdyby se první sadba neujala dobře, nebo ji zničil nějaký živel.  Jala jsem se i očistit mečíky a zrovna je dávala do země, kterou jsem si vyplela a prokypřila před tím. Uvařila jsem si kafíčko, blížilo se poledne a manžel se tedy vypravil domů. Zamkl už obě boudy na nářadí a sklep s tím, že já za chvíli pojedu také.

A kočičky, když vidí, že se zamyká, tak se ze zahrádky vytratí. A já jsem se rozhodla zasadit ještě 12 ks jiřin, které jsem si koupila a pár jiřinek, které jsem dostala od Libušky z Kožuškova. A Šedá zaznamenala, že ještě pracuji, tak se za mnou vrátila, schovala se do stínu a byla tam se mnou, kdyby se mi něco stalo, ať může pomoci. Je to miláček. 
To jsem si tedy dobře mákla, ale byla jsem ráda, že mám záhonky hotové.  Domů jsem jela ve 14 hodin. 

14 komentářů:

  1. Pracovitá jako vždy. Nevíš kdy máš skončit viď? A to máš na autobus kus cesty. U nás pořád nějak nelibo, ale hlavně už máme pokácený ten strom co strašil nad sousedovou střechou. Zrovna když mládenci přijeli, tak začala "čína" - padali krupky velikosti cizrny a zachvilku bylo bílo, navíc si nevzali stupačky, natahali lana o stromy pro jištění....no byla jsem ráda když kluci byli dole a strom také. Majko, na zahradu je radost se dívat - dávej na sebe pozor a chvátej pomalu - Míla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Mílo, to jsem celá já. Dneska jsem jela všechno zkontrolovat. Hrášek vylézá, salátek zatím přežil deště, naštěstí u nás nebyly kroupy. Dovedu si představit, jak sis oddechla, když byl strom i kluci dole. Také na sebe dabej pozor.

      Vymazat
  2. Majko, práce jsi za jedno dopoledne stihal fakt hodně. Zasazené jiřiny mám už také, chvíli potrvá než vylezou, tak jen doufám, že přežijí a vršky nesežerou slimáci. Musím říct, že v loňském roce jsme těch potvor měli na zahradě celkem málo. Hezké jarní dny přeji 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme měli loni slimáků dost, ale lezli z jednoho místa od souseda, který se o zahradu nestará. Jsem na ty jiřinky zvědavá.

      Vymazat
  3. Maruš,ty jsi pracovitá až moc,ale je to radost když pak vše roste a kvete.A když ti pomáhají i kočičky,tak to je radost o to větší..Jen na sebe dávej pozor,hlavně na ty hadice,víš jak to předloni dopadlo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, snažím se dávat pozor, člověk se poučí. I ze schodů na chatě chodím opatrně po jednom schodu. :)

      Vymazat
  4. Maruško máš moc pěknou zahrádku a kočičky tě jistě vždy čekají, až se objevíš. Máš to tam jako v kočičím útulku. Jsi zlatá, že se o ně tak hezky staráš. Měj se moc hezky a ať ti to všechno pěkně roste.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ty kočičky nejsou úplné bezdomovkyně. jsou z domku nad naší zahradou, ale asi se jim u nás líbí, protože je občas pohladíme, podrbeme za ušima, máme pro ně i kromě granulí občas konzervu.....ve stodole u chalupy mají určitě teplejší útočiště přes zimu. Ale nejsou vykastrované, to majitele asi nezajímá a mám pocit, že obě zase nosí koťata. Ale nevím, kam ta koťata pak zmizí.

      Vymazat
  5. Maruš, vidím, že jsou miciny taky pěkně ukecané. Na všechno dohlížejí, jsou zvědavé, jako u nás. Mají krásné kožušky je vidět, že jsou venku a doma je nikdo nedlábí jako u nás. Já se umyju namažu si ruce Jonáš hup mi na klín automaticky ho začnu hladit, tak má kožušek taky namazaný. Ty už sáziš jiřiny, to bych taky měla a mečíky už máš nasazené, taky už je tam vidím napsané na fotce. Zítra na to taky naběhnu, jestli nebude pršet, dnes to bylo venku takové všelijaké, až na večer vyšlo sluníčko. Zatím je to počasí divné 🥰

    OdpovědětVymazat
  6. Maruško,máš milou společnost,kočičky jsou kouzelné a jsou v tvé přítomnosti rády.Taky ví,že něco dobrého dostanou.
    U nás je pořád chladno a asi proto u nás v zahrádkářské kolonii zahrádkáře nevidím.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, také nejezdíme ještě tak často jako v létě a občas jsme tam sami. Ráno bývá ještě dost zima, ale zahrádku máme otočenou na jih a trochu svah, takže se tam sluníčko pěkně opírá.

      Vymazat
  7. Líbí se mi, jak si kočičky spolu povídají ...

    OdpovědětVymazat
  8. S kočičkami to umím, ale s kytičkami moc ne. Je dojemné, jak se ty chlupáčci vyhledávají tvou přítomnost. Tak si hezky užívejte.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář