12 března 2021

Posílám úsměv

 Tak nějak si začínám zvykat na všelijaká omezení, tak nějak je chápu a tuším, že se s nimi musíme naučit žít, avšak v některých případech se už musím smát. Zdravý rozum se někam vytratil. 

Stojím v Albertu v rozestupech a čekám na vykládání nákupu na pokladní pás. V obchodě se prodávají potraviny a drogerie a také pohlednice. A jelikož prodejny papírnictví mají dle vládního nařízení zatažené rolety, je i zde v Albertu (a všude jinde v podobných prodejnách) stojan s pohlednicemi k svátku, k svatbě, k narozeninám a všelijakým výročím omotán průhlednou fólií s přilepenou cedulí o zákazu prodeje tohoto zboží z vůle naší ctěné vlády. Stojím vedle toho stojanu čekaje na pokladnu a musím se fakt už jen smát. Vedle se vysmívá stojan s denním, týdenním a jiným tiskem, časopisy..... Mohou volně dýchat, nedusí je žádná fólie, mohou si je lidé vzít.  Pozor, poslat pohlednici k svátku ZAKÁZÁNO.  Ne, nenadávám, směju se hlouposti. Ne pozor, vládním nařízením se nesměju, ale tak si nějak stýskám.....kde zůstal zdravý rozum? 

Ještě, že ta příroda si kvete a bují, probouzí se po zimním odpočinku. Ještě, že ta se raduje, že jí to nikdo zakázat nemůže.....
Posílám všem úsměv, buďte zdraví, mějte zdravý rozum. :)

23 komentářů:

  1. Fotka je moc krásná. To s těmi pohlednicemi je opravdu smutné, snad se mocipáni bojí aby koronavirus necestoval poštou :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak nějak jsem ze staré školy a posílat pohlednice s přáním bylo zvykem. Ovšem jen do té doby,než mě řekla rodina,zda nejsem trapná,mám posílat blahopřání SMS.Fukcarinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak to si můžeš nějaká přání stahovat u mne na Grafice. 😃Nejde mi ani tak o ta přání, jako o to, že je to papírenské zboží a tak musí být vyřazeno z prodeje, kam stejně lidé chodí a noviny jsou volně prodejné. No jo, ty se v papírnictví nepřidávají. 😃

      Vymazat
  3. Zdravím Maruško :-)
    příroda je moc krásná, taky mocná. Až bude čas tak systém semele, až bude chtít. ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak, tak a to se pak budou mnozí divit. 😊

    OdpovědětVymazat
  5. To já posílám poctivě pohledy a mám je v zásobě. Svět se diví a říkají, že jsem poslední, ale mám následovnici ve snaše. A z dnešní doby je mi jenom smutno. Jdu se projít s respirátorem a proti mne takové to "ďas" tj. ani dítě ani dospělec - 5-6 kusů bez ničeho v družném hovoru a na prolézačkách to samé, dítka lítají a maminečky též plkají a bafají a ...jsem nějaká pomýlená nebo jenom jsem nezapoměla slovo zodpovednost? Tak slunce v duši a optimizmus též přeji všem - Míla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem už zaznamenala, že lidi mnohde nařízení nerespektují a říkají si, že to mají na háku. Prostě provokují. I hřiště je u nás plné děti a maminy vykecávají bez roušek. Tak jsem včera chtěla synovy zašít ponožky, protože v pracovních botách jdou rychle pryč a kde koupit nyní další zásobu. Tak než dojde zásoba stávající musím občas i něco zašít, ale docházejí i štupovačky potřebné barvy. Tak nevím, proč jsou otevřené domácí potřeby a galanterky zavřené. Všechno otevřou až Blatnému a Babišovi dojdou trencle a ponožky.

      Vymazat
  6. Maruško,dlouho jsem u vás nebyla.Ano i já se někdy musím smát těmto"zákazům".Děti nemůžou na hřiště,chodit se musí jen kolem domu,ale spousta lidí to stejně nedodržuje.Je to divná doba.Snad bude brzo líp!Přeju krásný víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, co, kdybychom si tykaly? Bydlíme kousek od sebe a na internetu většinou jsme jedna rodina. :-)

      Vymazat
  7. Hele, nejpitomnějším nařízením bylo vyhodnoceno mít respirátor na liduprázdné ulici. Víš, kdyby to nebylo spíš smutné, co dokážou ty vládní mozky vyprodukovat tak by se člověk i smál, ale takhle je mu bezmocností do breku... protože tolik stupidity za naše peníze, to je opravdu hardcore!

    OdpovědětVymazat
  8. Maruš,tenhle problém jsem řešila před týdnem.Má dobrá známá slavila kulaté výročí...Oběhla jsem 3 prodejny a nikde nepochodila.Pak jsem šla náhodou do obchodu Hruška pro chleba a ejhle...Blahopřání volně v prodeji.Ptala jsem se pokladní jak je to možné,ona na to že proč by ne.když můžou prodávat noviny.Tak jsem jí poděkovala a pořála pěkný den...Ten také přeji všem....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to byla prodavačka se zdravým rozumem. U nás měli v Coopu regál dokonce otočený pohledama ke zdi.

      Vymazat
  9. Úplne súhlasím. U nás je toto isté a ešte najlepšie že príde človek do Kauflandu alebo Tesca či Lidli na plienky lebo dieťatku proste ich značka neškodí a ono to je celé oblepené, ofoliované ale v drogérii plienky od iných drahých značiek sú dostupné. Je to všetko proste na hlavu.

    DENNÍK BÁBÄTKA // 3. MESIAC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je prostě totální nesmysl, když kolem toho zboží lidé stejně v té prodejně chodí. kdo si to nepotřebuje koupit, tak na to nesahá. Při tom ta jejich opatření vůbec nezabírají. Nikde není viditelný kladný výsledek. Ach jo.

      Vymazat
  10. Majko, krokusy jsou nádherné. 👍👍 To ostatní je smutné. Já jsem staromilec, posílám k narozeninám a ke svátkům, ke kterým samozřejmě patří Velikonoce a Vánoce pohlednice. Vánočních a klasických přání mám ještě nějaké zásobičky, ale s velikonočními jsem už loni měla trochu problém, protože došly. Letos jsem plánovala nakoupit nové. Včera jsem na ně zapomněla. Na nákup chodím jedenkrát týdně a na lednici mám papírek, kam si píšu, co je třeba nakoupit. Pohlednice jsou na papírku napsané, takže je mohu zvesela škrtnout. Budu to muset vymyslet nějak jinak, poslat SMS se mi nechce.
    Logika se kamsi vytratila. Když bylo možno prodávat dětské věci, také mnozí nepochodili. Vnučky 12 a 13 a půl roku mají nožku velikosti 40, takže obě měly smůlu. Naštěstí mám také 40, takže jsem Emě věnovala jedny boty, druhé dostala Sára od maminky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, můžeš si třeba vzít na mých grafických stránkách přání a poslat e-mailem. :) Tedy nyní to vypadá, jako reklama, ale nemyslela jsem to tak. Je mi to moc líto, protože i já posílám rodině přání poštou. Ráda jsem ve schránce nacházela dopisy a to mi zůstalo. Tak i já posílám. Ale už došlo i na to, že jsem svoje přání tiskla. Já si sice udělám velké pro pohlednicový tisk, ale dá se vyřešit i poslání menších přání. nebo doufám, že také existují ty servery, které posílají přání e-mailem, jen napíšeš text a nebo i česká pošta má někde možnost poslat vlastní přání a přijde poštou. Snacha takto posílala přes stránky ČP fotku z Chorvatska jako pohled do schránky.

      Vymazat
  11. Majko, fotka krokusů je překrásná. Jaro je již cítit. Sice jemně, ale je.
    S pohlednicemi a přáními je to postavené na hlavu, souhlasím. Zase je to ale výzva vytvořit své vlastní, originální, osobité .o)
    Přeji hodně prima procházek, nadhledu a hlavně kupu zdravíčka.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si svá přání vyrábím a nabízím i komponenty pro výrobu přání a nebo přání hotová na grafických stránkách, ale také se mi moc líbí všelijaká vyráběná přání jako rukodělné práce.

      Vymazat
  12. Už podľa toho čo naši (i vaši) politici predvádzajú som presvedčená, že korona udiera hlavne na mozog (teda aspoň im). Niektoré opatrenia majú od logiky riadne ďaleko ...
    Krokusy máš krásne - aj u mňa sa už pomaly tlačia zo zeme. Teším sa keď to tam zas všetko rozkvitne. 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, Matovič se už hodně podobá Babišovi. Také jsem četla že váš ministr zdravotnictví toho má plné zuby a rezignuje. Jen ten náš současný dostal moc a drží se jí zuby nehty a prý tam všichni po sobě řvou..., pak se zamykají v kancelářích, no děs. Teda dělat bych to místo nich nechtěla, to ne, ale když něčemu nerozumím, tak se tam tak vehementně nehrnu a nebo jdu od válu. Ono to vše asi ve všech zemích, ale jsou země o kterých se vůbec nepíše, nemluví.

      Vymazat
    2. Jo alespoň ty kytičky nám budou dělat radost. :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář