25 dubna 2022

Zahrada v první půlce dubna

Už jsem se hodně dlouho neozvala na webech, vlastně už před Velikonocemi jsem si nechala přestavět počítač. Jistě mnozí víte, co tomu předchází a co následuje. Hromada práce s výběrem pro zálohování souborů, tak trochu gruntování na záložních discích. Přechod nejen na vyšší systém, ale i překuchání střev v počítačové bedýnce, aby se můj miláček cítil zdravěji a radostněji jsem měla naplánovaný a tedy jsem i přání k Velikonocům a obrázky na grafickém blogu měla do blogu naskládané mnohem dříve.  Počítač mi dával do kupy starší syn a měl vše hotové velmi brzy, ale na mně bylo zase si nainstalovat potřebné programy, nakonfigurovat prostředí v aplikacích  a vůbec se tak trochu obeznámit s úplně novým prostředím, protože já jsem přešla z Win 7 na Win 11.  Konečně jsem si zakoupila nový mikrofon pro vytváření videí s návody a trochu se ho naučila používat, když jsem si některá, již dříve vydaná, zvukově opravila.  Tak to jsem tak trochu vysvětlila, proč jsem nedávala komentáře u vašich článků. Ale všechny články jsem si prohlížela přes mobil nebo tablet, ale na těchto zařízeních nerada komentuji, protože si ty hračky píšou jen to, co ony uznají za vhodné a kolikrát napíšou takové kraviny.....a opravy jsou k zlosti.  A volné chvilky jsem trávila na zahradě, když vysvitlo sluníčko a někdy se i oteplilo. 
Zasetý hrášek ovšem neleze. Asi bylo ještě hodně zima, i když hrášek se dá sít přímo na záhon už v březnu a já ho sila na konci března. Asi bude zapotřebí zasít znova. 

16 komentářů:

  1. To je opravdu nádhera na zahradě, ty narcisky jsou úžasné! ♥ Tak snad už bude spočítačem všechno v pořádku, po té přeinstalaci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejen přeinstalace, ale i nové součásti k zvýšení výkonu. 🙂

      Vymazat
  2. Majko, zahradu máš moc hezky rozkvetlou. Obdivuji ty velké hyacinty 👍😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hyacinty si vždy koupím domů a po odkvětu vysadíme na zahradě. Myslela jsem si, že ty první jsem dala spíše do stínu a chystala jsem se je přesadit. Ale letos mne překvapilo, že ty, co rostou na sluníčku jsou dříve odkvetlé a ty ve stínu jsou dlouho v dobré kondici.🙂

      Vymazat
  3. Maruš, to je barevná nádhera, konečně jsme se toho dočkaly. Kočičky vás zase vítají, to jste určitě rádi. Hrášek mi taky ještě neleze, ale já ho sela teprve minulý týden. Máš fajn, že ti má kdo dát do pořádku počítač, to je veliká výhoda 🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Libuško, dneska jsem šla na zahradu jen na kontrolu a hrášek už se začíná klubat. Asi ten znova zasetý. Jen jsem dnes nasypala kočičkám, trochu se s nimi pomazlila a šla domů. Ve čtvrtek má být lépe, pojedeme oba. Koupila jsem si v Albertu muškáty a žlutou růži. Mám radost, že se přes zimu ujala malá Růžička od Míchala. Možná je jen pokojová, ale zimu přežila.

      Vymazat
  4. Já mám hodně starý počítač a takové ty technické věci na počítači mě vůbec nebaví.Vlastně mám teď počítač jenom kvůli focení.Jinak bych ho už mít nemusela.Snad ještě vydrží.
    Maruško,fotografie jsou nádherné,barevná pastva pro oči.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, já jsem s počítačem začala také kvůli fotkám, pak to přerostlo v něco víc. Už nevidím dobře na vyšívání, tak tvořím na počítači i jiné obrázky. Dělala jsem pro zájemce i obrázkové na od,, ale to dá hodně práce. Proto jsem začala s video-nábody. A chytly mě fraktály, což chcete výkonný stroj. Jsem ráda, že mi v tom pomůže syn a nemusím dávat nic do servisu.

      Vymazat
  5. Maruško, krásné ti to na zahradě kvete. Nádherné fotografie. Také jsem loni dostala nový kancelářský počítač, ale nejdei udělat upgrade na Win 11. Mám tam Win 10 a už ne HDD, ale jiný systém. Stavěl mi ho vnuk a je to hlavně rychlé a mám tam větší operační paměť. Tak že musím.mit strach o fotografie. Tak ať ti počítač dobře slouží. Pá a měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, Win 10 je v pohodě, ale já měla ještě 7 a cítila jsem, že už po něm nemohu moc chtít. Disky už jsou na jiném principu a jsou rychlejší. To je paráda.

      Vymazat
  6. Maruško, zdravím. To je nádherných kytiček, je to paráda, když to vše takto krásně kvete ! Děkuju za pokoukání, opatruj se. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, už jsme ty barvičky hodně potřebovali. Snad už bude i tepleji. Měj se hezky.

      Vymazat
  7. Ta plnokvětá čemeřice je úžasná! Já o všechny ty krásné plnokvěté přišla! Už nikdy víc zahradnictví Spomyšl.... kapaly jedny za druhou a vůbec nevím proč. Ostatní čemeřice mi jdou krásně, ale s těmihle byly problémy co přišly. Hyacinty už mi odkvétají, teď je řada na tulipánech, už kvete záhon u terasy a lemování velkého záhonu pokvete co nevidět. Takže si užívám tulipánů venku i doma.

    OdpovědětVymazat
  8. Už ani nevím, kde jsem si tu čemeřici koupila, tedy určitě na internetu. Každý rok kvete více. Mám tedy zatím jen jednu. Ostatní jednoduché mám ještě po mince a díky nemilosrdnému zásahu do skalky při opravě trativodu a přepadu ze studny ve sklepě, se rozmístily kytičky na více míst a přežily to řádění. Takže vím, že se dá čemeřice množit dělením. Mohla bych na konci léta zkusit část vyrýt a poslat ti. Prohlédnu ji pak po odkvětu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak dělením, tak semeny. Mě se ty jednoduché (ostatně ty jsem dostala od sousedky, taky se jí hodně rozmnožily) rok co rok vysemení a pak mi všude lezou malé čemeřice!

      Vymazat

Děkuji za váš komentář