01 dubna 2021

Náhody neexistují, aneb kamínek pro štěstí

Mnozí lidé jsou přesvědčení, že náhody neexistují. Já si však ráda ponechávám tu iluzi o štěstí, že se něco událo právě v tom okamžiku a na tom místě. 

Už několikrát jsem někde na blogu četla o nalezeném malovaném kamínku s tím, že nálezce kamínek předal dál. A taktéž jsem nedávno psala, že jsem nikdy žádný takový kamínek nenašla. 

Včera ráno jsem se vypravovala na zahradu a ještě předtím nakrmila rybičky. Při tom koukám, že jedna rybička už to má za sebou a vylovila jsem ji z akvária. 

Stojím na zastávce autobusu sama, času mám dost. Málem jsem jej přehlédla.  Malovaný kamínek ležel na lavičce. A právě rybička. To je velká náhoda. Nebo není? Kamínek jsem vzala do kapsy a když jsem vystoupila na přestupní stanici u autobusového nádraží, položila jsem kamínek zase na lavičku tam. Je tedy možné, že potěšil zase někoho dalšího, třeba někoho z obce Krhová a nebo se vrátí zpět k nám na Štěpánov? Hezký den přeji všem a spoustu milých náhod. 

16 komentářů:

  1. Tak to bylo opravdu zajímavé. Nevěřím, že to byla s tou rybičkou náhoda, našla jsi ji proto v ten určitý den, aby ti udělala radost. Na náhody nevěřím, myslím, že každá věc, která nás v životě potká, má svůj důvod...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tomu pořád nějak nemohu uvěřit. Kdyby na kamínku bylo namalované cokoli, ale taková krásná rybička a zrovna v ten den jen o půl hodiny později. Syn mi říkal, že jsem si ji měla nechat. Ale nějak jsem chtěla, aby ji našel i někdo další. :)

      Vymazat
  2. Majko, to je zvláštní souhra náhod v podobě rybiček. Tebe kamínek potěšil a já věřím, že potěší i někoho dalšího.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, škoda, že na druhé straně nebylo nic napsáno ani datum, ani PSČ. Ale i tak mne ta náhopda překvapila.

      Vymazat
  3. Asi přece jenom něco bude mezi nebem a zemí, náhoda by to byla opravdu veliká. Určitě jsi udělala radost někomu dalšímu. Já kamínek také ještě nenašla, ale třeba někdy .... Hezké svátky, zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I topbě hezké svátky, Evi. U nás je ovloha až na zemi a chvílemi drobně sněží.

      Vymazat
  4. Pár takových kamínků už jsem našla, na zadní straně bylo směrovací číslo, odkud pochází a název facebookové skupiny, kam člověk může napsat, kde kamínek našel. Je tak možné sledovat třeba svůj kamínek, kudy putuju. Zatím jsem je ale nechala vždy ležet na místě, protože jsem nevěděla, kdy se zase někam vydám a nechtěla jsem, aby se doma hromadily :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevěděla jsem, že existuje taková skupina. Na kaminku z druhé strany nebylo nic napsáno. Ale mohla bych skupinu pohledat a podívat se na aobrázky, třeba tam kamínek bude.

      Vymazat
  5. Ano, Maruš, všechno je, jak má být. Proto si kamínek našla. Mě se to ještě nikdy nestalo, že bych našla pomalovaný kamínek, asi proto, že furt sedím doma. Právě před pár dny mi psala kamarádka ze stříbra, že našla kamínek s andílkem, ale nechala ho tam, poslala mi i fotku. Měj se hezky a klidné velikonoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Tobě hezké Velikonoce, i když pohled z okna dneska nic moc. Měla jsem si nechat pečení až na dnešek, ale co už. Mám hotovo. :)

      Vymazat
  6. Maruško, našla jsem dva takové kamínky, ten první jsem vzala domů, že jej položím někde dál, měla jsem v úmyslu Slovensko. Měl totiž na zadní straně směrovací číslo našeho města. Slovensko se nekonalo a kamínek zůstal doma. Určitě příště až někam pojedeme do okolí kamínek vezmu sebou. Je to osud, má zůstat u nás ve městě, nebo náhoda ? Druhý jsem poponesla z místa nálezů kousek dál ☺ Tvá rybička je krásná a radsot udělala tobě a ještě určitě udělá. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tomto kamínku nebylo v zadu nic napsáno. Jen jsem někde četla, že bývají putovní, tak jsem ho přenesla. Ale fakt jeho nález zrovna v této podobě mi docela vyrazil dech. Jakoby se rybička ještě rozloučila.

      Vymazat
  7. Marija, a víš, co se stalo mně? Nefunguje mi na telefonu od 1.4. ta nová síť, tak nemůžu využívat mobilní data. Tak jsem si chtěla koupit nějaký nový telefon. Ale žádný neměli. Tak jsem nad tím pořád přemýšlela a našla telefon na zemi ve vlaku. Dala jsem ho vlakvedoucímu, a za chvíli mu volal majitel, tak se domluvili na předání, ale taky bych řekla, náhoda .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Les to je opravdu jako telepatie nebo řízení zezhora. Ty máš potíže s telefonem a právě ty najdeš telefon někomu, kdo byl ze ztráty zoufalý. S tou novou sítí je to teda šílené. Sice varovali lidi, má to zatím jen O2, ale postupně na 5G přejdou asi všihni operátoři. Já se v tom moc nevyznám, ale když je to operátorem, tak by to měl zákazníkovi nějak řešit operátor ne? Pořád vývoj nutí k novým a novým nákupům. Ach jo.

      Vymazat
  8. Kamínků už jsem našla více. A přesunuji. Jeden jsem třeba našla v naší vodní nádrži Benedikt. A minulý týden dva na cestě.

    OdpovědětVymazat
  9. Moje vnučka je maluje taky.Nešlo mi do hlavy,že nachází kamínky malované,ještě tam něco domaluje a vrátí zpět.Je to velice zajímavé.Až se budeme moct vidět,tak se musím zeptat na podrobnosti.Minulý týden našla perfektně namalovaný portrét americké vynikají herečky W.Goldberg.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář