24 března 2019

Domácí jablečná přesnídávka

Jistě to není nic světaborného. Prostě se mezi uskladněnými jablíčky najdou jedinci s vadou na kráse, třeba v podobě nahnilého místečka. Pokud se jedná jen o menší poškození, dá se jablíčko vykrájet. No jo, ale do toho už se mým chlapům nechce. A proč já bych jim měla stále chystat mističky s vykrájenými jablíčky? Kompotů máme z jiného ovoce více a tak jablíčka zpracuju na přesnídávku. Tu si z ledničky vytáhnou i ti moji chlapi.

Neuvádím množství surovin, přesnídávku jsem dělala čistě odhadem.

Jablka
lžíce citronové šťávy (není nutnost)
skořice mletá
cukr krystal

Jablíčka očistíme, zbavíme jádřinců a trochu překrojíme. V hrnci jablka prosypeme krystalovým cukrem a na mírném ohni cukr rozpustíme ve šťávě puštěné z jablíček. Může začít trochu karamelovat. Přidáme citronovou šťávu a špetku až 1/2 lžičky mleté skořice (podle množství jablek), zalijeme vodou, aby byla jablka ponořená a vaříme do měkka. Pak všechno rozmixujeme ponorným mixérem na jemno a přelijeme do čistých skleniček od jogurtu, zavíčkujeme, nesterilujeme, po vychladnutí skladujeme v ledničce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář