07 července 2022

Kroky vraha

Někde jsem psala, že v létě mám na čtení méně času, že pořád někde trajdám nebo pracuji na zahradě, či zpracovávám úrodu,  ale letos je to jinak. Mám málo času na počítač nebo spíše po návratu ze zahrady jsem tak utahaná, že nezvládám u počítače sedět pro bolesti zad a raději si lehnu s knihou.  

Další skvělá detektivka Michaely Klevisové, kterou vřele doporučuji milovníkům detektivek a příběhů s napětím. Sice se autorka zaměřuje i hodně na osobní život všech postav a samozřejmě i pocitů a myšlenek.

Novinářka Julie Kellerová žije sama po rozvodu v mírně chátrající vile po svých rodičích obklopena svými miláčky. Strachuje se o svých 13 koček, kterým někdo klade na zahradě klecové pasti. Její samotu, kterou si užívá,  naruší dcera Klára, jež se k ní nastěhuje i s přítelem Petrem, protože svým životem, kdy se před přítelem snažila působit jako bohatá nezávislá žena, kterou podporuje bohatý otec se zadlužila tak,  že jí hrozí exekuce a nemá ani na placení bytu. Nejen, že jí otec nijak nepodporuje, otec se podruhé oženil a stejně tak jako Julii psychicky deptá i svou druhou ženu.

V lesoparku poblíž vilové čtvrti je nalezeno tělo dívky a vyjde najevo, že je nejen podobná Kláře, ale Julie je snad poslední, kdo viděl nalezenou dívku živou. Tato dívka přivezla krmivo pro Juliiny kočičky na základě internetové objednávky. Jak se ale tato dívka dostala do lesíku? Neměla být obětí Klára? 

Julie navíc v noci v zahradě zahlédne záhadnou postavu. Zachrání i již chyceného kocoura do pasti a dělá si velké starosti i o Kláru. Julie má však velké tajemství z minulosti...

Petr v nepřítomnosti majitelky vily prohrabe zásuvky a najde životní pojistku na milion korun, která se má po její smrti vyplatit Kláře a jejímu bratrovi, který momentálně již dlouhodobě žije ve Francii. Kde bere Julie na tak vysokou pojistku? 

Svou roli sehrávají i sousedské vztahy. Pasti jistě klade soused, protože nenávidí kočky, ale sousedova dcera to vidí jinak. Stane se totiž svědkem nezvané návštěvy na Juliině zahradě....

Klára zjistí, že Julii navštěvuje tajemný muž  i současná manželka Juliina bývalého manžela, neboť ji manžel pronásleduje a psychicky deptá. Chce se vlastně jen s Julií poradit, ale svými návštěvami vzbudí i velkou zvědavost manžela. 

I Julii je usilováno o život......

Všem záhadám a odhalením se opět věnuje inspektor Bergman.

3 komentáře:

  1. díky za tip, teď jsem přečetla skoro jedním dechem STATEK od Ladislava Vrchovského... prima dny z Jizerek přeje Olina

    OdpovědětVymazat
  2. Majko, zrovna dneska jsem byla v knihovně a přinesla 6 knih. Uvidím, jestli jsem měla šťastnou ruku. Klevisovou mám také ráda, tuhle detektivku si zapisuji, díky za tip. Moc zdravím, pá 😉😊

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna teď čtu od Klevisové Temný kraj. Takže si tento název píšu na seznam do knihovny.
    Měj se hezky!Hanka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář