05 prosince 2021

Kynutá skořicová bábovka

Vyzkoušela jsem kynutou skořicovou bábovku podle receptu z internetu. Těsto se velmi dobře zpracovává i ručně a  velmi dobře se s ním pracuje. 

Postup
V míse promícháme sypké ingredience a uprostřed utvoříme důlek. Do něho vlijeme polovinu vlažného mléka, nadrobíme droždí a třeba vidličkou promícháme s trochou okolní mouky. Necháme vzejít kvásek. 
Poté vlijeme zbytek mléka, rozpuštěné máslo a zpracujeme těsto, stačí vařečkou, dokud se nelepí.  Netrvá to u tohoto těsta dlouho. Pod utěrkou necháme těsto vykynout cca 1 hodinu. 

Po vykynutí rozválíme nebo jen rukou vytáhneme těsto do obdélníku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme krupicovým cukrem, skořicí a můžeme i namletými ořechy (nemusí být,)

Stočíme pevně do rolády, spojíme konce a vložíme do bábovkové formy vytření tukem a vysypané strouhankou. Ve formě necháme ještě chvíli kynout a pak pečeme při 180 °C cca 45 minut nebo až těsto zrůžoví (podle toho, jak vám trouba peče) Já jsem nechala chvíli ještě ve vypnuté troubě. 

Necháme trochu vychladnout, vyklopíme  a pocukrujeme. 

Dobrou chuť.

6 komentářů:

  1. Maruško, to možná vyzkouším.
    Podstatě je to stejné těsto jako na buchty, jen se přidá skořice. Měj krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě moc kynuté nepeču, ale tohle se mi líbilo a bábovka je rychlá. Jenom srolovat a vložit do formy. :-) I tobě prima zbytek neděle.

      Vymazat
  2. Maruško,určitě vyzkouším,dnes jsem připravila rychlovku. Jablíčka rozvařené se skořicí zalité vanilkovým pudinkem s piškoty a rumem. Takž aby jablečný dort do misky🥰

    OdpovědětVymazat
  3. Maruško, určitě dobrota. Skořicí mám moc ráda, dávám si ji i do kafe. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Bábovky dělám všelijaký,ale z kynutého těsta ne.Vyzkouším,protože skořici mám velmi s kynutým těstem ráda

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář