Vyzkoušela jsem kynutou skořicovou bábovku podle receptu z internetu. Těsto se velmi dobře zpracovává i ručně a velmi dobře se s ním pracuje.
Postup
V míse promícháme sypké ingredience a uprostřed utvoříme důlek. Do něho vlijeme polovinu vlažného mléka, nadrobíme droždí a třeba vidličkou promícháme s trochou okolní mouky. Necháme vzejít kvásek.
Poté vlijeme zbytek mléka, rozpuštěné máslo a zpracujeme těsto, stačí vařečkou, dokud se nelepí. Netrvá to u tohoto těsta dlouho. Pod utěrkou necháme těsto vykynout cca 1 hodinu.
Po vykynutí rozválíme nebo jen rukou vytáhneme těsto do obdélníku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme krupicovým cukrem, skořicí a můžeme i namletými ořechy (nemusí být,)
Stočíme pevně do rolády, spojíme konce a vložíme do bábovkové formy vytření tukem a vysypané strouhankou. Ve formě necháme ještě chvíli kynout a pak pečeme při 180 °C cca 45 minut nebo až těsto zrůžoví (podle toho, jak vám trouba peče) Já jsem nechala chvíli ještě ve vypnuté troubě.
Necháme trochu vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.
Dobrou chuť.
Maruško, to možná vyzkouším.
OdpovědětVymazatPodstatě je to stejné těsto jako na buchty, jen se přidá skořice. Měj krásnou neděli.
Já právě moc kynuté nepeču, ale tohle se mi líbilo a bábovka je rychlá. Jenom srolovat a vložit do formy. :-) I tobě prima zbytek neděle.
VymazatMaruško,určitě vyzkouším,dnes jsem připravila rychlovku. Jablíčka rozvařené se skořicí zalité vanilkovým pudinkem s piškoty a rumem. Takž aby jablečný dort do misky🥰
OdpovědětVymazatOprava - takzvaný jablečný dort.
OdpovědětVymazatMaruško, určitě dobrota. Skořicí mám moc ráda, dávám si ji i do kafe. Zdraví Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Bábovky dělám všelijaký,ale z kynutého těsta ne.Vyzkouším,protože skořici mám velmi s kynutým těstem ráda
OdpovědětVymazat