20 listopadu 2021

Domino

 Představím  vám další přečtenou knihu, napínavý příběh spisovatele Václava Grubera Domino. Děj se odehrává v současné České republice a Paříži. 

Manžel mi ji nabídl jako thriller.  Tento žánr slibuje napínavý děj od samého začátku. Možná proto jsem byla mírně zklamaná, když jsem se trochu nudila rozvláčným dějem...... Ale...

Bohatý podnikatel Artur si postavil nádherný dům na skalním ostrohu, kam byl přístup jen z jedné strany, průjezdem skalní průrvou a v domě si vybudoval ve skalách sestup  k úpatí skály na břeh jezera. O této únikové cestě věděl jen málokdo, i když nejbližším přátelům se jím  Artur se ženou chlubili. Artur měl všechno, přesto toužil po velmi lukrativní zakázce, která by mu vynesla pohádkové zisky, avšak musel vyhrát výběrové řízení. Jeho mladý zaměstnanec Štefan mu pomohl získat velmi váženého a spolehlivého spojence v Paříži, který rád Arturův projekt podpořil a vše bylo na dobré cestě. Jenže, když jsou ve hře opravdu velké peníze, nevzdává se ani konkurence....A tak i když začátek knihy působil rozvláčně, všechno, včetně milostných propletenců hraje důležitou roli. A děj se začíná dramaticky rozvíjet a když jste došli až sem, tak knihu už rozhodně neodložíte. A když už si myslíte, že tušíte.......je najednou všechno jinak. 

Knihu doporučuji všem, kteří mají rádi napětí a nebojte se, nejde o knihu s potoky krve. 

4 komentáře:

  1. Maruško, díky za tip. Detektivky čtu ráda. Měj se hezky a přeji klidný víkend 😊

    OdpovědětVymazat
  2. Když na ni v knihovně narazím, tak si ji přečtu.
    Díky za tip.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý tip,patřím mezi čtenářky,které mají rády napětí.Zítra jdu do knihovny vrátit knížky,po téhle se podívám.
    Děkuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář