Tento recept jsem ještě vylovila ze starého blogu a narazila jsem na něj, když jsem ukládala fotky pro včerejší kváskový chleba. Štamgasti z blog.cz recept již znají a možná i vyzkoušeli.
Ingredience
20 až 30 dkg anglické
slaniny krájené na plátky)
20 dkg strouhaného sýra
5-8 vajec (dle chuti)
pórek nakrájený na
kolečka
1 konzervu sterilovaného
hrášku
2 rajčata (papriku,
sterilovaný okurek)
ředkvičky (v létě)
bazalku (koření dle
vlastní chuti a fantazie)
Tuk na vymazání formy
strouhanku na vysypání
formy (někdo používá místo tuku a strouhanky jen alobal, kterým vyloží formu)
Postup
Vyšší bábovkovou formu
vytřu mírně rozpuštěným ztuženým tukem, vysypu strouhankou a začínám rovnat
ingredience.
1. Nasolenými plátky
kuřecích prsíček vyložíme formu, snažíme se i do boků a stejně pak klademe
plátky anglické slaniny.
2. Přidáme vejce
3. polovinu hrášku
4. plátky ředkvičky
5. narovnáme strouhaný
sýr
6. opět vyklepneme
vajíčka, mírně osolíme a přidáme druhou polovinu hrášku
7. na kolečka nakrájený
pórek
8. Zarovnáme slaninou
9. opět vrstvu
strouhaného sýra
10. naklademe rajčata
11. přikryjeme slaninou.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu. Ale pozor. Nemohu uvést stupně a přesnou dobu, protože mám troubu plynovou a tak nahlížím a odhaduju. :) Jistě máte již nějaké zkušenosti a recept vás jen může inspirovat.
Jako příloha se hodí
brambory vařené, já mám ráda i bramborovou kaši. Bábovka chutná i za studena.
Hmmm, tak to si opíšu!!! Recept vypadá zajímavě a určitě tak i chutná. Díky a vyzkouším. Krásnou neděli Maruško.
OdpovědětVymazatZdravím Járo. Vlastně základ je masíčko, slaninka, sýr a vajíčka a jinak tam můžeš dát, co tě napadne, co ti zbylo v ledničce. :D. A vlastně nemusí být bábovka úplně plná. Ta moje je dost vysoká. I tobě krásnou neděli.
VymazatMaruško, dobrý nápad, to si určitě někdy uděláme. Díky za tip na dobrotu 😜
OdpovědětVymazatEvičko, přeji, aby vám chutnalo. :) hezký týden
VymazatMaruško,to by mě nenapadlo.Dobrý nápad.Stojí za to vyzkoušet.
OdpovědětVymazatJe to dobré a můžeš si tam vlastně dát, co ti chutná nebo ti zbylo v ledničce. :)
VymazatMajko, moc děkuji za recept a rozhodně to vyzkouším.👍👍
OdpovědětVymazatKrásný zbytek neděle. 🍀🍂
Alenko koření už si každý může dát podle chuti.
VymazatMaruško, zdravím. Ty mě děláš chutě ! Recept si tisku, určitě dobrota. Díky ta inspiraci. Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Tak ať ti chutná, Lenko.
VymazatMňam, vyzkouším Maruško🥰
OdpovědětVymazatAť ti chutná. Marti a koření si každý může dát podle své chuti.
VymazatDělávám podobné v srnčím hřbetu, mňam :-)
OdpovědětVymazatJasně forma jako forma. Já zase dělám v takové té malé hranaté formě na biskupský chlebíček sekanou s párkem. Vyložím pečícím papírem dám ochucenou sekanou, pak naskládám dietní párek, okurek a přikryju druhou částí sekané. Líbí se mi, že šťáva zůstane v té formě.
Vymazat