17 října 2021

Kuřecí bábovka

Tento recept jsem ještě vylovila ze starého blogu a narazila jsem na něj, když jsem ukládala fotky pro včerejší kváskový chleba.  Štamgasti z blog.cz recept již znají a možná i vyzkoušeli. 

Kromě vyšší bábovkové formy budeme potřebovat:

Ingredience

 4 prsní řízky (naklepeme, osolíme)

20 až 30 dkg anglické slaniny krájené na plátky)

20 dkg strouhaného sýra

5-8 vajec (dle chuti)

pórek nakrájený na kolečka

1 konzervu sterilovaného hrášku

2 rajčata (papriku, sterilovaný okurek)

ředkvičky (v létě)

bazalku (koření dle vlastní chuti a fantazie)

Tuk na vymazání formy

strouhanku na vysypání formy (někdo používá místo tuku a strouhanky jen alobal, kterým vyloží formu)

 Postup

Vyšší bábovkovou formu vytřu mírně rozpuštěným ztuženým tukem, vysypu strouhankou a začínám rovnat ingredience.

1. Nasolenými plátky kuřecích prsíček vyložíme formu, snažíme se i do boků a stejně pak klademe plátky anglické slaniny.

2. Přidáme vejce

3. polovinu hrášku

4. plátky ředkvičky

5. narovnáme strouhaný sýr

6. opět vyklepneme vajíčka, mírně osolíme a přidáme druhou polovinu hrášku

7. na kolečka nakrájený pórek

8. Zarovnáme slaninou

9. opět vrstvu strouhaného sýra

10. naklademe rajčata

11. přikryjeme slaninou.

 

Pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu. Ale pozor. Nemohu uvést stupně a přesnou dobu, protože mám troubu plynovou a tak nahlížím a odhaduju. :) Jistě máte již nějaké zkušenosti a recept vás jen může inspirovat.

 

Jako příloha se hodí brambory vařené, já mám ráda i bramborovou kaši. Bábovka chutná i za studena.


14 komentářů:

  1. Hmmm, tak to si opíšu!!! Recept vypadá zajímavě a určitě tak i chutná. Díky a vyzkouším. Krásnou neděli Maruško.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Járo. Vlastně základ je masíčko, slaninka, sýr a vajíčka a jinak tam můžeš dát, co tě napadne, co ti zbylo v ledničce. :D. A vlastně nemusí být bábovka úplně plná. Ta moje je dost vysoká. I tobě krásnou neděli.

      Vymazat
  2. Maruško, dobrý nápad, to si určitě někdy uděláme. Díky za tip na dobrotu 😜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, přeji, aby vám chutnalo. :) hezký týden

      Vymazat
  3. Maruško,to by mě nenapadlo.Dobrý nápad.Stojí za to vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dobré a můžeš si tam vlastně dát, co ti chutná nebo ti zbylo v ledničce. :)

      Vymazat
  4. Majko, moc děkuji za recept a rozhodně to vyzkouším.👍👍
    Krásný zbytek neděle. 🍀🍂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko koření už si každý může dát podle chuti.

      Vymazat
  5. Maruško, zdravím. Ty mě děláš chutě ! Recept si tisku, určitě dobrota. Díky ta inspiraci. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Ať ti chutná. Marti a koření si každý může dát podle své chuti.

      Vymazat
  7. Dělávám podobné v srnčím hřbetu, mňam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně forma jako forma. Já zase dělám v takové té malé hranaté formě na biskupský chlebíček sekanou s párkem. Vyložím pečícím papírem dám ochucenou sekanou, pak naskládám dietní párek, okurek a přikryju druhou částí sekané. Líbí se mi, že šťáva zůstane v té formě.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář