30 listopadu 2015

Ořechové rohlíčky


Jednoduché, rychlé a dobré.


Ingredience

250 g mletých ořechů
250 g cukru moučky
2 vejce
šťáva z jednoho citronu
strouhanka na zahuštění

Postup

Všechny ingredience zpracujeme na vále a zahustíme strouhankou, aby se daly tvarovat nalé rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem a pečeme zvolna v mírné troubě. rohlíčky mírně naskočí. Upečené a vychladlé máčíme v čokoládě na vaření rozpuštěné ve volní lázni s kouskem ztuženého tuku.

Poznámka

Aby byly rohlíčky stejně veliké, vyválím si postupně dlouhé válečky asi tak 3 cm široké a z nich si nakrájím stejné asi něco přes 1 cm široké plátky, ze kterých v dlaních nebo na vále vyválím malý váleček, přenesu na plech a tam stočím.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář