Zajímavý plán.Já peču jenom pět druhů a z toho jedno nepečené a čekám až dostanu do pečení chuť a potom jedu. Jsem ráda,když mám hotovo a hned uložím do lodžie.S tím kynutým těstem máš pravdu,také nemám vždy doma čerstvé a občas jsem přemýšlela,jak je to s množstvím u sušeného.Takže to se bude hodit.Maruško,hezké adventní dny
Jituško, každý rok si říkám, že upeču jen pár kousků a vždy toho mám hromadu. To manžel nebo syn začnou, že jsem pekla ještě tohle, že jsem zapomněla na tohle a tak podobně. Letos mám avízo od vnuček, že nic sladkého nejí a tak prý pro ně nemám nic péct. Jsem zvědavá, jestli se sama přiměju k menšímu množství. Já mám pak v lednu narozeniny a to vždy použiju i plněné cukroví z vánoc. Je to trvanlivé a nic se tomu nikdy nestalo. Proto také plněné cukroví plním až těsně před vánocemi. A těsta si dělám vždy několik najednou, uložím v lednici a pak už až se mi chce, tak vykrajuju, plním do formiček, natáčím na trubičky, abych pak mohla při pečení střídat plechy. To už pak jede rychle. Vždy toho mám ale hodně, hotových mývám i 7 - 9 kg ať mám i na výslužky návštěvám. Nikdy jsem nic nevyhodila. Něco vezme i syn do práce. Letos budu péct prakticky jen pro nás a pro vnuka. Musím se krotit. :)
Plán je dobrá věc, ale já se vždy pečení chytám až po Mikuláši, zase toho tolik neděláme. S výslužkami vůbec nepočítám. Co je, to je. Ať se Ti vše podaří! 😀
Mám to stejně jako ty. Už když jsem chodila do práce, tak jsem měla Mikuláše jako jakýsi můj termín. Letos jsem si upekla perníčky, ale zdobit je budu až později. Jinak mám nachystaná těsta a vypukne to asi o víkendu.
Plán pečení je dobrý, stáhla jsem si ho, děkuji. Každý rok plánuji méně než rok předtím, loni 9 druhů. Letos zkusím péci až později. Protože když později upeču, nebudu snad v průběhu doby do vánoc mít tolik času na ujídání.
Sušené droždí doma pro strýčka příhodu mám a vím, že na půl kg mouky je jeden sáček. Cukroví peču už podstatné méně, nežli kdysi. Ale svých 6 - 7 druhů peču. Když zbyde, jde do mrazáku. V březnu mám narozeniny, takže na talířek se pak hodí. Měj hezké dny! Hanka
Maruško, vždycky jsem pekla spoustu druhů. Letos to zredukuji na tři druhy. Jsme sami dva, manžel má zvýšený cukr, tak je zbytečné péči 12 a více druhů, jak jsem pekla dřív. Přeji Ti krásné adventní dny.
Já jsem pekla hodně i kvůli dětem a vnoučatům, že jsem jim dávala do rodin balíček, ale letos holky sladké odmítají a tak upeču jen pro vnuka a něco na stůl. Jenže půl dávky na slepované mi najednou přišlo málo, na plněné také a tak už se vidím, jak jedu zase ve velkém. ?.-D
Cukroví letos vynechávám. Max udělám vanilkový rohlíčky když už jsem si na ně koupila silikonovou formu, tak ať se holka rentuje, ale jinak to budou štrúdly a štola.
A právě vanilkové rohlíčky u nás nejedou. manžela dusí ten cukr, ve kterém se obalují a bez toho cukru to není ono. Já mám ráda cukroví plněné krémem a to je právě ta potíž, že se s tím plněním musí počkat až těsně před svátky. To se mi líbí u Libušky z kožuškova, že peče, zdobí a rovnou ukládá do krabic. je šikulka.
U nás všechna dohoda o omezení skončila na tom, že nikdo není moc ochoten se vzdát toho svého oblíbeného :D. Jen já jsem přestala zkoušet nové druhy, abychom si je náhodou někdo neoblíbili ;-)
Stáňo, tak to je super komentář - to je jako u nás, manžel pořád nepeč a pak chodí a uždibuje a láme mi to, aby to mohl sníst. Ale co, od toho to je. Jiřina z N.
To je super. Pobavila jsi mne. Syn mi právě říkal, že peču pořád stejné a na internetu vidí jiné dobroty a nutí mne, abych něco zkoušela. Ale spíše takto experimentuju s nějakou chutnou večeří. Třeba hodně způsobů úprav tortily a podobně.
Marti já mám to strojkové cukroví ráda, právě proto, že se dobře dělá, dobře vypadá i chutná, ale blbec jsem vyhodila ten litinový mlýnek na maso a mám jen ty nástavce. Vůbec nevím, proč jsem to tak před lety bez rozmyslu udělala.
Já 3 druhy -rohlíčky, linecké a takové kolečka s vlašským ořechem v těstě a skořicí, slepované máslovým krémem - manželova nostalgie po mamince - pak štolu, štrúdl a na vánočku už mne letos nikdo nepřesvědčí. Sme dva - snachy si pečou - jinak moderněji a zdravě. - pohybu máme málo, tak nemusíme zbytečně cukrovat. - Míla
Mílo, já jsem štolu nikdy nepekla, asi proto, že moje maminka ji neděla, ale včera jsem viděla video Jany C,,která krásně všechno ukazuje a vysvětluje a připadá mi to krásné a mám chuť štolu zkusit. I když ta štola je také hodně cukrovaná. Měj se hezky a držte se. Asi už jste v tuto chvíli zapadli sněhem. U nás začalo padat před obědem.
Zajímavý plán.Já peču jenom pět druhů a z toho jedno nepečené a čekám až dostanu do pečení chuť a potom jedu.
OdpovědětVymazatJsem ráda,když mám hotovo a hned uložím do lodžie.S tím kynutým těstem máš pravdu,také nemám vždy doma čerstvé a občas jsem přemýšlela,jak je to s množstvím u sušeného.Takže to se bude hodit.Maruško,hezké adventní dny
Jituško, každý rok si říkám, že upeču jen pár kousků a vždy toho mám hromadu. To manžel nebo syn začnou, že jsem pekla ještě tohle, že jsem zapomněla na tohle a tak podobně. Letos mám avízo od vnuček, že nic sladkého nejí a tak prý pro ně nemám nic péct. Jsem zvědavá, jestli se sama přiměju k menšímu množství. Já mám pak v lednu narozeniny a to vždy použiju i plněné cukroví z vánoc. Je to trvanlivé a nic se tomu nikdy nestalo. Proto také plněné cukroví plním až těsně před vánocemi. A těsta si dělám vždy několik najednou, uložím v lednici a pak už až se mi chce, tak vykrajuju, plním do formiček, natáčím na trubičky, abych pak mohla při pečení střídat plechy. To už pak jede rychle. Vždy toho mám ale hodně, hotových mývám i 7 - 9 kg ať mám i na výslužky návštěvám. Nikdy jsem nic nevyhodila. Něco vezme i syn do práce. Letos budu péct prakticky jen pro nás a pro vnuka. Musím se krotit. :)
VymazatPlán je dobrá věc, ale já se vždy pečení chytám až po Mikuláši, zase toho tolik neděláme. S výslužkami vůbec nepočítám. Co je, to je.
OdpovědětVymazatAť se Ti vše podaří! 😀
Mám to stejně jako ty. Už když jsem chodila do práce, tak jsem měla Mikuláše jako jakýsi můj termín. Letos jsem si upekla perníčky, ale zdobit je budu až později. Jinak mám nachystaná těsta a vypukne to asi o víkendu.
VymazatPlán pečení je dobrý, stáhla jsem si ho, děkuji. Každý rok plánuji méně než rok předtím, loni 9 druhů. Letos zkusím péci až později. Protože když později upeču, nebudu snad v průběhu doby do vánoc mít tolik času na ujídání.
OdpovědětVymazatPřesně tak. Každý rok si to říkám a nakonec je toho i s nepečeným ještě víc než předtím. :-D
VymazatTak letos dokonce 10! nějak jsem to špatně naplánovala! 😁
VymazatSušené droždí doma pro strýčka příhodu mám a vím, že na půl kg mouky je jeden sáček.
OdpovědětVymazatCukroví peču už podstatné méně, nežli kdysi. Ale svých 6 - 7 druhů peču. Když zbyde, jde do mrazáku. V březnu mám narozeniny, takže na talířek se pak hodí.
Měj hezké dny!
Hanka
Hani, také peču vlastně i na narozeniny, které mám v lednu. pak je pár kousků drobného jako když najde.
VymazatMaruško, vždycky jsem pekla spoustu druhů. Letos to zredukuji na tři druhy. Jsme sami dva, manžel má zvýšený cukr, tak je zbytečné péči 12 a více druhů, jak jsem pekla dřív. Přeji Ti krásné adventní dny.
OdpovědětVymazatJá jsem pekla hodně i kvůli dětem a vnoučatům, že jsem jim dávala do rodin balíček, ale letos holky sladké odmítají a tak upeču jen pro vnuka a něco na stůl. Jenže půl dávky na slepované mi najednou přišlo málo, na plněné také a tak už se vidím, jak jedu zase ve velkém. ?.-D
VymazatCukroví letos vynechávám. Max udělám vanilkový rohlíčky když už jsem si na ně koupila silikonovou formu, tak ať se holka rentuje, ale jinak to budou štrúdly a štola.
OdpovědětVymazatA právě vanilkové rohlíčky u nás nejedou. manžela dusí ten cukr, ve kterém se obalují a bez toho cukru to není ono. Já mám ráda cukroví plněné krémem a to je právě ta potíž, že se s tím plněním musí počkat až těsně před svátky. To se mi líbí u Libušky z kožuškova, že peče, zdobí a rovnou ukládá do krabic. je šikulka.
VymazatU nás všechna dohoda o omezení skončila na tom, že nikdo není moc ochoten se vzdát toho svého oblíbeného :D. Jen já jsem přestala zkoušet nové druhy, abychom si je náhodou někdo neoblíbili ;-)
OdpovědětVymazatStáňo, tak to je super komentář - to je jako u nás, manžel pořád nepeč a pak chodí a uždibuje a láme mi to, aby to mohl sníst. Ale co, od toho to je. Jiřina z N.
VymazatTo je super. Pobavila jsi mne. Syn mi právě říkal, že peču pořád stejné a na internetu vidí jiné dobroty a nutí mne, abych něco zkoušela. Ale spíše takto experimentuju s nějakou chutnou večeří. Třeba hodně způsobů úprav tortily a podobně.
VymazatPeču vždy po Mikuláši,vlastně "pečeme"🥰U kokosového přes strojek mám pomocníka.Linevke,kokosové a letos aj rumové kuličky.🎄
OdpovědětVymazatMarti já mám to strojkové cukroví ráda, právě proto, že se dobře dělá, dobře vypadá i chutná, ale blbec jsem vyhodila ten litinový mlýnek na maso a mám jen ty nástavce. Vůbec nevím, proč jsem to tak před lety bez rozmyslu udělala.
VymazatJá 3 druhy -rohlíčky, linecké a takové kolečka s vlašským ořechem v těstě a skořicí, slepované máslovým krémem - manželova nostalgie po mamince - pak štolu, štrúdl a na vánočku už mne letos nikdo nepřesvědčí. Sme dva - snachy si pečou - jinak moderněji a zdravě. - pohybu máme málo, tak nemusíme zbytečně cukrovat. - Míla
OdpovědětVymazatMílo, já jsem štolu nikdy nepekla, asi proto, že moje maminka ji neděla, ale včera jsem viděla video Jany C,,která krásně všechno ukazuje a vysvětluje a připadá mi to krásné a mám chuť štolu zkusit. I když ta štola je také hodně cukrovaná. Měj se hezky a držte se. Asi už jste v tuto chvíli zapadli sněhem. U nás začalo padat před obědem.
Vymazat