15 ledna 2022

Když se řekne zima

aneb bejvávalo u nás ve městě.

2005

8 komentářů:

  1. Maruško, tak také si pamatuji kvanta sněhu pá let zpátky, kdy jsme se fotily se sousedkou v závěji před naším bytovým domem a smály se, že jsme tam jako dvě "báryšni"... Dokonce z města, když odklízeli sníh ze silnice, tak nám zničili plot, jak ho nahrnuli k nám do zahrady před domem. Možná, že bych také vyhrabala někde fotky... měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo bejvávalo....a kdoví jestli ještě někdy bude....

    OdpovědětVymazat
  3. Majko, jednou to budou unikátní fotky. Závěje sněhu už se tak moc nevidí, zvláště ve městě. Přeji hezký víkend 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Už si ani nevzpomínám,kdy bylo u nás ve městě tolik sněhu.Možná naposledy,když byla vnoučata malá.Ale já si z dětství pamatuji,že nebyla snad jediná zima beze sněhu.Měli jsme kousek velký kopec a pořád se na něm lyžovalo.
    Hezký večer Maruško

    OdpovědětVymazat
  5. Přehlédla jsem rok vzniku fotky ☺
    Tady není žádný sníh...
    Přeji krásný nový týden ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Maruš, taková je pro mě pravá zima. Ještě bych to chtěla zažít :-)

    OdpovědětVymazat
  7. V tom je smysl podobných fotek - po letech slouží jako dokument. Zima mého dětství bývala plná sněhu, běžně do půli lýtek i víc, na "vesnici" jsme stále odhrabovali a jako dítě mě to bavilo. Tehdy sice nebylo tolik aut, ale nevím, jak by silničáři a nejen na dálnicích zvládali dnes, takový nápor sněhu jak byl dříve. Dnes napadne pár cm sněhu a půlka televizních novin je jen o tom... viz Nohavica: Ladovská zima. Ve městě je zima otravná, hned břečka, která zmrzne a je náledí. Ne, mně sníh nechybí a zimu nějak přečkám. A to jsem ještě nepsala o tom, že pak, když ty masy sněhu tají, jsou záplavy - nedávno na Šumavě. ☺

    OdpovědětVymazat
  8. Maruško, to jsou aspoň zasněžené fotky:-) snad se takové zimy opět dočkáme.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář