13 března 2019

Kočka, která ničeho nelitovala

Z originálu A Cat with No Regrets autorky Lydie Adamson přeložila Helena Smolaková.


Od této autorky jsem již četla knihu Kočka v utajení. Knihy mají to společné, že se jedná o lehkou detektivku, kde vlastně vyšetřovatelkou je divadelní herečka a milovnice koček Alice Nestletonová.
Alice má šanci natočit svou filmovou prvotinu. odjíždí do městečka u moře v době mimo sezónu, kam si veze i své milované kočičky. Habešské kočky si s sebou do Francie veze i producentka Dorothy Doddová. Z letiště na místo jedou dvěma osobními auty. První auto řídí sama Dorothy. Pasažéři druhého auta se stanou svědky nehody prvního auta, při které Dorothy zahyne.
Brzy se zjistilo, že producentka zanechala dopis, ve kterém žádala, aby se v případě její smrti nepokračovalo v natáčení. Než se mělo vše vyřídit herci zůstávali v hotelu.

Alice pojala podezření, že smrt producentky nebyla jen nešťastná havárie, ale jde o vraždu. Jak to ale vše dokázat a kdo měl zájem na Dorothyině smrti, kdo je jejím vrahem a jak to mohl provést, když Dorothy byla jediná, kdo umřel a ostatní v autě vyvázli jen se zraněním.
Zatím Alice odhalila, že jedna ze tří habešských koček je zdrojem velikého Dorothyina bohatství, neboť právě ona je miláčkem národa, ona účinkuje v reklamě na parfém, ona je ta, která umí neuvěřitelné kousky.

Na knize mě mrzí, že spád má vyšetřování až v druhé polovině knihy. V první části se seznámíme s filmovým zákulisím, rozebereme vztahy ve skupině herců a filmařů. Možná jsem jen k detektivkám náročnější a potřebuju více napětí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář