"Jó třešně zrály, sladký třešně zráaly, sladký třešně zráaly a jak to bylo dál?...."Právě je čas, kdy si vzpomenu na tuhle písničku a jelikož na zahradě už jsou třešně skoro přezrálé, peču bublaninu, suším plody...hledám recepty. Našla jsem výborný recept na rychlou bublaninu na stránkách "Maminčiny recepty" a rozhodla se ho vyzkoušet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-2gRYA4-t0a-R-nbrOgWkulQ1Tc9PU7iBSMuHbSnBc0LL1kxsxzLGGbRTBGUMebBkVD9bhhza_i8_N_0H0BEyeBbUe_8r4pdg8iWyscQSk6yjj3zkDqfztHu6Jaj-8c94oSYZdELhcBI/d/bublanina.png)
Budeme potřebovat:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 Zlatý klas (možno nahradit i vanilkovým pudinkem)
- 0,5 hrnku oleje
- 0,5 hrnku mléka
- 1 vejce,
- vypeckované třešně
Postup:
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny, ve druhé prošleháme všechny tekuté. Pak spojíme dohromady a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem a posypeme odpeckovanými třešněmi (jestli nechceme, aby se propadly hluboko do těsta, smícháme je se lžící mouky). Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zezlátnutí povrchu. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme. Zlatý klas je krémový prášek Dr.Oetker.
Bublanina je rychlá a výborná.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš komentář