21 června 2015

Třešňová bublanina

"Jó třešně zrály, sladký třešně zráaly, sladký třešně zráaly a jak to bylo dál?...."Právě je čas, kdy si vzpomenu na tuhle písničku a jelikož na zahradě už jsou třešně skoro přezrálé, peču bublaninu, suším plody...hledám recepty. Našla jsem výborný recept na rychlou bublaninu na stránkách "Maminčiny recepty" a rozhodla se ho vyzkoušet.

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 Zlatý klas (možno nahradit i vanilkovým pudinkem)
  • 0,5 hrnku oleje
  • 0,5 hrnku mléka
  • 1 vejce,
  • vypeckované třešně


Postup:

V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny, ve druhé prošleháme všechny tekuté. Pak spojíme dohromady a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem a posypeme odpeckovanými třešněmi (jestli nechceme, aby se propadly hluboko do těsta, smícháme je se lžící mouky). Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zezlátnutí povrchu. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme. Zlatý klas je krémový prášek Dr.Oetker.

Bublanina je rychlá a výborná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář