Tento recept mne zaujal na blogu gurmánky Ivy. Na receptu se mi líbí hlavně to, že je příprava celkem jednoduchá, jídlo se při přípravě nemusí moc hlídat i že se dá připravit předem. Masa naložená v marinádě jsou křehká a velmi chutná.
Ingredience:
- plátky libovější krkovice (4-6 podle velikosti)
- 2 cibule
Marináda
- 8 lžic kečupu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička sladké papriky
- cca 1/4 lžičky mletého pepře
- 1 lžička soli
- 6 - 8 stroužků česneku (protlačených lisem)
Postup:
Všechny ingredience na marinádu rozšleháme metličkou nebo vidličkou. Do směsi pak namáčíme naklepané řízky krkovice, kterým jsme ještě nařízli okraje, aby se nezkroutily a skládáme do misky, zalijeme zbytkem marinády, přikryjeme a marinujeme v lednici do druhého dne.
Na dno pekáče rozvrstvíme cibuli nakrájenou na tenké plátky (na to jsem já zapomněla a nakrájela jsem cibuli na kostičky, ale není to na závadu.) Na cibuli poklademe vedle sebe plátky marinovaného masa a potřeme zbytkem marinády. Přiklopíme horním dílem pekáče nebo alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C. Po 40 minutích maso obrátíme, podle potřeby mírně podlijeme troškou horké vody a dopékáme již nepřikryté při 170 °C cca 30 minut.
Krkovici můžeme podávat s bramborem, ale můžeme i trochu více podlít, abychom dostali více šťávy a pak můžeme podávat s rýží, ale i s těstovinami.
Přeji dobrou chuť a děkuji Ivě za skvělý recept.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš komentář