03 listopadu 2022

Milované jiřiny

 Už víte, že k mé velké radosti, vykvetly všechny jiřinky, které jsem si letos nově koupila.  Protože na zahradu nevidím každý den, vzala jsem si pár jiřinek i domů do vázy. Vydržely docela dlouho, ale já jsem nevydržela a musela jsem si je vyfotit hned večer ze všech stran a druhý den zase v jiném světle. Některé tu ještě chybí, třeba bílá od Libušky a střapatá vínový či oranžová. 

Hezký ještě barevný den.


18 komentářů:

  1. Ty jsou nádherné! Na FB sleduji jednu anglickou skupinu jiřinkářů a to jsou tedy nádhery! Už mě to nahlodalo koupit si příští rok taky nějaké....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je s nimi dost práce při zazimování, ale jinak po vykvetení se pak jen odstraňují odkvetlé květy a dělají parádu až do pozdního podzimu. Ještě bych si chtěla pořídit nějaké nízké do horního záhonu, který je na konci léta už bez kvetoucích rostlin a tak už celkem nevzhledný,.

      Vymazat
  2. Je to nádhera. Mívala jsem také jiřiny, pak jsem od nich upustila a myslím, že zase pro ně někde kousem místa na zahrádce najdu.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je zdědila po mamince, pak trochu rozšířila sortiment a nakonec před dvěma lety nechala kvůli úrazu umrznout. bylo mi po nich smutno a moc mě těší, že i letos zakoupené všechny nakonec vykvetly.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Děkuji. Na začátku týdne jsem je už vyryla a dala zazimovat. Možná je ještě brzy, ale když jsem četla, že už je schovala Libuška, tak jsem raději také, ať mi nakonec zase nezmrznou.

      Vymazat
  4. Maruško, ty jsou nádherné. mně už jiřinky zničil první mráz, tak že už je mám venku. Přeji Ti hezké dny ať Ti jiřinky ve váze ještě nějaký čas dělají radost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, k dnešnímu datu, už jsou také zazimované. Člověk neví, kdy mrazy udeří naplno a celodenně.

      Vymazat
  5. Nádherná kytice a ty barvy.
    Maruško,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, jsou to moje milované kytičky a plánuju se ještě podívat po některých nízkých kultivarech. Už jsou ale pro letošní rok schované ve sklepě. :)

      Vymazat
  6. Maruško, moc hezké kytičky to jsou. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, odpovídám až nyní, ale i tak ti přeji hezký příští týden.

      Vymazat
  7. Hezky se Ti Majko vyvedli Georgíny. Mývali sme je doma také, já ted na chatě mám akorát mech a je ho čím dál víc jak stromy stárnou a dělají stín. Akorát ta potvora břečťan roste jako pominutý. Pokochala jsem se ...posílám pozdravení Míla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mílo, naše zahrada právě vypadá samá hromada hlíny. Nejprve s tím začal krtek, na toho jsme se zlobili, ale nyní v sobotu mi zeť přijel vykopat cestu pro tu elektriku, toho jsme chválili a nepřestávali děkovat. Tak jsem zvědavá, na co se zase budou vymlouvat montéři. Jak já bych si přála, aby to bylo do sněhu hotové. To bych byla nejšťastnější člověk na světě.

      Vymazat
  8. Maruško, vždy jsem tátovi k narozeninám 29.8. nosila velkou kytku jiřin ( mamka byla taky Jiřina ) ale vadilo mi, že se tam občas schovávali škvoři. Krásně se ti odměnily barvami. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Jiřinko. Jsem z nich nadšená a tak jsem se bála, když na jaře stále nelezly. Byly nově zakoupené, tak jsem je chválila, když vyrazily alespoň stonky a listy, když tu najednou i poupata. :-) Já jsem zatím škvora v jiřinkách nenašla, většinou jsem si ho přinesla domů v hlávkovém salátu. Hezký zbytek neděle a pohodový týden. My jsme ho měli opět hektický, ale snad bude líp.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář