31 prosince 2021

Poslední dny roku s fraktály

 Poslední dny roku jsem si hrála při odpočinku s obrázky, které mne stále fascinují a to je tvorba fraktálů. Na Vánoce jsem dostala tablet, abych mohla být i v době imobility na internetu nebo se svými oblíbenými hračkami. Stáhla jsem si mimo jiné i aplikaci na generování fraktálů MandelBrovser, kde je spousta možností a nastavení. A dnes jsem si z vytvořených obrázků sestavila video, kterým bych chtěla potěšit všechny, kdo mají rádi barvy, ornamenty, kus přírody přenesené do matematických vzorců.  Tento můj vstup najdete na všech třech mých blozích, protože na různé blogy chodí  občas i jiní návštěvníci. Pro lepší zážitek si video zvětšete na celou obrazovku. Na mobilních zařízeních je potřeba zobrazit verzi pro web. jinak video není vidět. 

Užijte si konec roku a do nového roku vstupte s odhodláním, plní zdraví,  spokojenosti, radosti a s rodinou či přáteli po boku. 


6 komentářů:

  1. Majko, také přeji klidný a spokojený nový rok, hlavně zdraví pro celou rodinu 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Evičko. I tobě a tvým blízkým hlavně zdraví.

      Vymazat
  2. Maruško,tvé fraktály jsem vždy obdivovala.Ani nevím,zda mám ještě program na fraktály,hodně mě to s nimi bavilo,kolikrát jsem k tobě zašla na blog,ale na mě to byla velká věda.Takové jako ty jsem nikdy nedokázala.
    Měj krásný nový rok,ať se Ti všechno daří,hodně spokojenosti a zdraví i pro celou rodinu.
    Užij si poslední večer roku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, na fraktály je těch programů hodně a mnohé si ale nárokují moc požadvků na počítač. A je to strašný žrout času při renderování. Ale ta aplikace, kterou jsem objevila pro tablet je super. Jsou tam už vlastně fraktály vygenerované a ty si některý vybereš a v něm pak hloubáš do hloubky do stran, zabarvuješ přednastavenými gradienty a renderuje se to také docela rychle. Ten tablet má osmijádro procesor a docela schopnou operační paměť, takže je to opravdu nádherná zábava. Jinak vyrábět fraktály v Apophysis už tedy asi nebudu. :-D To byla proti tomuhle dřina a ten výsledek nestál za moc.Když není co fotit, tak si hraju s barvičkama. :D Vlastně je to podobné jako Šterling, kde zoomuješ do hloubky.

      Vymazat
  3. Jejda, jak to říkal tuším Vlasta Burián v nějakém filmu? Budu to parafrázovat "račte vodpustit, při mém vzdělání" já jsem dodnes netušila, co je to fraktál.:-) Díky tobě jsem se poučila, našla si to a prohlídla si i tvé video - je to paráda. Takže díky...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lado,mně už fraktály drží dlouho, ale ještě jsem nedosáhla té kvality jako mnozí borci. Už se svýma očima nemohu vyšívt, výřetové výšivka v počítané niti už je pro mne nemyslitelná a tak jsem přesedlala na tvorbu v počítači. Na fraktály je hodně programů, ale jsou náročné na počítač. Ve videu jsou ještě fraktály méně kvalitní, neměla jsem dobře nastavenou kvalitu, protože prográmek je anglicky a tak než jsem na to přišla chvíli to trvalo. Ale dá se zde nastvit jakákoli velikost, takže i vhodné pro tisk, což se mi moc líbí. A v této aplikaci nemusím moc přemýšlet. :D je to orpavdu jen hraní. Na mobilu by to asi bylo maličké, ale je to určené pro mobil, tak by to asi šlo.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář