06 prosince 2021

Pachatelé dobra

Další napínavou knihou, kterou jsem přečetla, je detektivka od Věry Fojtové.
V lese, zakrytá jen hrabankou je objevena mrtvá dívka. Hajný zavolá policii a začíná vyšetřování, jelikož je zjevné, že smrt dívky byla násilná. Kdo je ona dívka?  Když se podaří zjistit její totožnost a vyšetřovatel jde smutnou zprávu oznámit rodině,  je velmi překvapen, když v zahradním altánku vidí totožnou dívku, k nerozeznání od mrtvé Terezy.  Lea však trpí depresemi a s nikým nemluví. 
Novinářka Mira je právě bez práce, protože opustila bulvární časopis a jen tak z nudy, jde na abiturientský sraz, kde potká svou někdejší spolužačku, dnes podnikatelku v zajímavém oboru. Spolužačka vlastní penzion, kde připravuje dívky na slibnou kariéru modelky, či pro výhodný sňatek. Je to svět bohaté smetánky, nadějných i vrcholových sportovců...... i klubových mecenášů. 

Lea, dvojče Terezy je smrtí sestry vytržena ze světa, do kterého se uzavřela po události na maturitním večírku a je ochotná přijmout pomoc psycholožky.  V Tereziných věcech našla novinové výstřižky, které ji donutily vypravit se po stopách Terezina vraha. 

Ale to už i kapitán Jakub Cetl tuší, že smrt Terezy a znásilnění Lei na maturitním večírku před rokem spolu souvisí a jde konečně po správné stopě. .......

5 komentářů:

Děkuji za váš komentář