23 října 2020

Zbrklost se nevyplácí

 Říká se, že jízdu na kole nikdy nezapomenete. Myslela jsem si, že podobně je to i s mým přístupem k počítači. Po více než měsíci, jsem se rozhodla na chvíli zasednout k mašině. Nemohu tu být dlouho, protože noha spuštěná dolů více bolí, nebo spíše bolela. První, co jsem se rozhodla udělat, byl pořádek v e-mailové schránce. Zatím jsem v této oblasti operovala pouze prostřednictvím mobilního telefonu a tam nemám možnost zvolit hromadné mazání v koši, vše musím nejprve označit a potom teprve smazat….

Ve schránce jsem měla již poštu přečtenou, na některou jsem se chystala odpovědět.  Mám tu i korespondenci z nedávné doby s novými kontakty, které jsem si však zatím neuložila. Často mi někdo napíše jen tak pozdrav nebo povzbuzení pomocí zprávy z mého blogu a ona se vyvine korespondence už i více osobní, jelikož třeba zjistíme, že bydlíme ve stejném městě, nebo poblíž…A právě jeden z takových dopisů jsem si označila hvězdičkou, že na něj odpovím. 

Při promazávání zpráv jsem však klikla hned na to první políčko, tedy vymazat vše. Zbrkle jsem pak hned klikla na koš a také vymazat vše. Tak šíleně automaticky jsem si vymazala všechny emaily. 

A nyní někteří čekají, že snad odpovím na dopis, ale já jsem si zatím neuložila adresu. Je mi to moc líto, zvláště u paní M z našeho města. Takovou začátečnickou chybu jsem neudělala snad ani v  počítačových začátcích.

Moc se omlouvám a jestli je to možné a čtete tyto řádky, napište mi. 

Jinak, zlomenina prý srůstá v příznivé poloze a i v lýtku už mi tolik neškube, proto doufám že i ta trombóza se lepší. Ale více budu vědět až za týden. 

Mějte se krásně. 


24 komentářů:

  1. Je mi líto,co se Ti povedlo.Jsou erupce na slunci...Já jsem už včera měla neděli,dnes jsem to dovršila-vzala jsem si lék,který mám brát v neděli....☻☻☻☻
    Majko,přeji dobré uzdravování ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Evi. Koukám, kolik tu mám komentářů, nějak mi nechodí upozornění.

      Vymazat
  2. Ahoj Majko, já včera musela do starého nového mobilu ( starý milovaný Motorola r 2004 mi spadl a je fuč, mám ten samý prozíravě koupený na Aukru protože má 2 displeje a vidím kdo mi volá)ručně bouchat čísla co jsem neměla na sim kartě...no práce pro vraha protože z jednoho číst do druhého bouchat a malá písmena...ach jo, mám si dávat pozor na věci. Já jsem trdlo, ale stává se to i starým harcovníkům viď? Hlavně že nožka se spravuje...přeju chvíle trpělivosti a hlavně DÁVEJ NA SEBE POZOR - Míla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda. Opravdu se někdy podaří, co zrovna nechceme. Já jsem si kdysi udělal ve Wordu seznam čísel, ale nevím,kam sem ho založila. :-D Takže navíc tak trochu velkej bordelář. Musím se po něm mrknout. Ve čtvrtek se rozhodne, zda už mi tu sádrovou kozačku sundají.

      Vymazat
  3. Copak mejly, ale já si takhle párkrát nenapravitelně odeslala do věčných lovišť fotky, které se mi už nepodaří nafotit. sice se mi podařilo některé stáhnout z FB, jiné z galerie na blogu, ale už jen v malé velikosti pro web. Naposledy jsem si debil přepsala nenávratně jednu fotku, takže už jí mám jen v čb variantě.... Ona to není asi úplná tragédie, většinou jsem jí všude prezentovala právě v té čb podobě, ale i ta barevná byla zajímavá. Pořád lepší než jí úplně smazat. Tak ať máš brzy klid a jseš bez bolestí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, tak tohle znám. zděšení, zoufalství. Když se to stalo jednou Michalovi, propadl panice a histerii, zuřivosti a nedal se utišit. Slyšela jsem, že vývojáři dokáží zachránit i po vysypání koše a tak jsem pátrala a vypátrala prográmek, myslím, že nebyl moc drahý a fotky vytáhla. Jmenuje se Ashampoo GetBack Photo. Ale pak nastala makačka. Dokud nejsou fotky přepsané jinými soubory, tak to jde, ale fotky jsou jinak pojmenované a dokonale přeházené, takže udělat v tom pořádek je docela výkon. Samozřejmě se nezachrání úplně všechno, ale jde to. Jde to i když to smažeš na flash disku. V tom prográmku si zvolíš, který disk chceš prohledat. Také to najde spoustu jiných věcí a tak opět znova mažeš. Bolesti už mám mizivé, jen to nesmím přehánět s pracemi v kuchyni. Omýt se je horor a totálně mě to vyčerpá. Doufám, že už se brzy budu moci postavit i na tu druhou nohu, i když věřit jí asi bude chvíli trvat.

      Vymazat
    2. neboj, bude líp. Aspoň se vyhneš tomu covidovýmu šílenství.

      Vymazat
    3. No nevím. Michal chodí do práce a jezdí autobusem a u nich v práci nakažení byli a tak se děsím, aby to nepřivlek. Už nemocný byl, testy měl negativní. Ale musel tam s ním jít manžel, sám propadal panice. Není to s ním lehké, i když je to starý chlap. A stále ještě pokašlává. Dneska léčí doktoři po telefonu, je to na houby.

      Vymazat
  4. Znám tyhle chvíle, kdy něco zmizí - naposledy to bylo omylem zmáčknuté tovární nastavení u mobilu a zmizelo všechno, včetně kontaktů. Maruško, je to nepříjemné, ale hlavně že tlapka se hojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Lado, tak ty kontakty bych asi nejvíc želela. Já někde mám seznam, ale už dávno není moc aktualizovaný, protože jsem ten seznam zašantročila na věčné časy na neznámé místo. :-D

      Vymazat
  5. Tak to chápu, že to zamrzí. Mně se podobným způsobem podařilo vymazat si všechny fotky z mobilu - jedno špatné kliknutí, zbrklost, a průšvih je na světě. Snad se ti podaří dát všechny kontakty dohromady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kontakty mám celkem v pohodě, ale mrzí mne, že si ta paní z našeho města bude myslet, že mi ani nestojí za odpověď. A ona se mi otevřela stejně, jako já jí. Ani ještě nevím, kde ve městě bydlí a jak se jmenuje plným jménem.

      Vymazat
  6. Maruško, také já bych mohla vyprávět story jak jsem klikla na co jsem neměla a bylo vše jinak. Přeji jen příjemné zprávy od lékařů a také přeji aby se paní M ozvala. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marti. Dneska už opět sedím na chvíli u počítače, ale nesmím dlouho. Jdu cvičit protahování, ať se mi nezkrátí žíly. Kéž by se ta paní ozvala. Ale nevím, který blog čte a tak jen doufám, že si nebude myslet, že mi nestojí ani za odpověď na osobní dopis. Marti, měj se hezky.

      Vymazat
  7. Moje generálka by řekla, že zlomená noha je horší :)))
    Což by nebyla daleko od pravdy.
    Je skvělé, že se zdravotně blýská na lepší časy, je to důležité hlavně pro psychiku.
    A tvůj portrét se mimořádně vydařil, skutečně.
    Krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, jsem manželovi strašně vděčná. Snad stokrát v životě jsem se s ním chtěla dát rozvést, ale se třemi dětmi to nebylo jednoduché a tak jsme spolu stále v dobrém i zlém. Bez něho bych byla odvařená. Když je člověk na jedné noze, nic si nikam neodnese, nic si nepodá, když potřebuje k chůzi i obě ruce. Manžel už zvládá všechno doma i na zahradě. A to je na zahradě strašně moc práce, zvláště, když tam člověk něco pěstuje a musí připravit půdu i na další sezónu. Jen s vařením pomáhám radou a drobnými pracemi v sedě. Ale snad se blízká na lepší časy. I když se toho prvního postavení na nohu trochu bojím. bude to chtít rehabilitace. Ale už jsem optimističtější.

      Vymazat
  8. Tiež si myslím, že bicyklovať som nezabudla ale dnes by ma na bicykel nedostali ani žeriavom!!! Čo sa týka mazania pošty, tak ja mažem vždy až na druhý deň to čo mi došlo. Ale, dávam si pozor aby som nevyhodila niečo čo nechcem. Kôš vyprázdňujem až po čase ale vždy ho najprv kontrolujem. Kedysi dávno som nemazala pre istotu nič ale potom som mala celú poštu až moc zapratanú, čo pre počítač a prijímanie nových správ vhodné vôbec nie je ...
    Prajem pekný zvyšok nedele. 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normálně to dělávám také tak, ale nyní jsem byla 5 týdnů jen na mobilu a tam to je trochu jinačí. Ale už si budu dávat pozor. Hezký den.

      Vymazat
  9. Někdy se stane, no...to je ten pokrok techniky...🤔

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně tak. Ale můžeme být rádi, že to zvládáme, že i my věkem pokročilí jsme se mohli připojit. Hlavně, že nejde o život.

      Vymazat
  10. Člověk se snadno uklepne, ani neví jak. Určitě se mi něco takového už stalo a ne jednou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že v tom nejsem sama. Pozdravuji kočičky.

      Vymazat
    2. Majko, tohle se občas stane. Já si kdysi rozbila telefon a pak dva večery seděla a opisovala si telefonní čísla. Byly toho dva papíry. Pak jsem začala do nového přepisovat čísla s kontakty. Nebyl čas, takže jsem si tam zadala čísla, která byla nejdůležitější a tím byla rodina. Ostatní dodělám, až bude čas, myslela jsem si.
      Po pár dnech jsem uklízela kolem počítače, sbírala papíry s poznámkami a vše hodila do skartovačky. Ztratila jsem kontakty na bývalé kolegy a spoustu dalších. Vypadala jsem jako hulvát, že jsem se dlouho nikomu neozvala. A když mi náhodou někdo zavolal, byla jsem ráda, že si mohu číslo uložit. Během doby jsem získala zpět část kontaktů, ale některé jsou v nenávratnu.
      Jsem ráda, že ti noha srůstá a nadále držím 👍👍👍
      Opatruj se

      Vymazat
  11. Alenko, tak to je také pech. Taky mám u počítače spoustu papírů a papírků a pak to jde do koše. Ale skartujeme jen věci s osobními údaji, takže po úklidu kolem počítače se občas hrabu v krabici na papír a jsem úspěšná, pokud to manžel v mezičase nevynesl. Říká se, že chybami se člověk učí, ale já jsem asi nepoučitelný jedinec. 😃

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář