05 září 2017

Znojemské sladkokyselé okurky



Recept jsem dostala před lety od strýce pocházejícího z Vacenovic na Znojemsku.
Tenkrát se ještě zavařovalo do litrových sklenic tzv masovek a recept
je tedy na tyto sklenice. Ale nevadí. Já dávám do
"sedmiček" odhadem o malilinko koření
méně, ale i když mi ujede
ruka, nic se
neděje.


Ingredience a postup
Do každé zavařovací sklenice vložíme:

kopr
1 lžičku hořčičného semínka
1/2 lžičky celého pepře
4 kuličky nového koření
2 kousky křenu (nebo kousek očištěného křenového listu)
3-5 koleček mrkve (podle velikosti)
2-3 kolečka cibule
1 bobkový list
1 hřebíček
kousek skořice celé

Pak narovnáme menší očištěné okurky a sklenice zalijeme horkým nálevem a uzavřeme zavařovacím víčkem s těsnící gumičkou.


Nálev na cca 10 sklenic uvedeme do varu a zalijeme okurky
1,9 l vody
0,65 l octa
15 dkg cukru krystal
8 dkg soli
25 tablet cukerínu
Sterilujeme 30 minut na 85 °C


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář