Kokosové trubičky plněné krémem miluju. A nejsou ani moc náročné
Suroviny
Na těsto:
200 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
175 g tuku nebo másla
1 vejce
150 g mletého kokosu
1 vanilkový cukr
Na krém:
1 slazené kondenzované mléko SALKO
250 g másla
2 lžíce hladké mouky
2 dl mléka
1 vanilkový cukr
rum podle chuti
Na dokončení:
čokoládovou polevu
Postup
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu alespoň 2 hodiny odpočinout. Přes mikroten rozválíme na 2 mm, nakrájíme na čtverečky podle velikosti trubiček a navineme na trubičky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme dorůžova.
Vychladlé stáhneme z trubiček a buď nejprve naplníme krémem a pak konce namočíme do čokolády nebo můžeme postup obrátit. Nejprve namočit konce do čokolády a pak po ztuhnutí naplnit krémem.
Krém
Pokud jsme si nekoupili již zkaramalizované mléko SALKO, musíme slazené mléko (celou konzervu)vařit ve vodní lázni alespoň 2 hodiny, aby mléko zkaramelizovalo. Pak smícháme s máslem a po částech přimícháváme kaši z mléka, mouky a vanilkového cukru. Na závěr dochutíme rumem.
Dobrou chuť a hlavně krásné svátky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš komentář