Loni jsem se poprvé rozhodla upéct velikonoční mazanec. Většinou peču jen beránky a mazance pekla moje maminka. Její mazanec i vánočka byly vždy lahodné a s těmi kupovanými se to nedá vůbec srovnat. Kupovaný mazanec je prostě jen něco příšerného z vody, kvasnic a mouky. Ale, co se stalo. Nemohli jsme najít onen zázračný recept. A proto jsem hledala na internetu. Na maminčiném receptu bylo i důležité dlouhé kynutí. Někomu to vadí, já jsem docela ráda, protože si mohu uklidit, zajít na návštěvu nebo nakoupit. :) A kdo hledá najde.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtu5Z-aB4j9wec7rTVOse7Z8srIJVUETDq_ottZfElDfsYJ8mx95FERN_rbSVEXRbjzRQABxYhVdW8nPFKTRc2cJY51-qK9xFYFaJkHbx_66hGd5V5PQkW7SMMY1nGqQd6l7qYMhql3wI/s640/mazanec.png)
Nejprve ukázka, jak se dařilo mně a následně recept ze stránek moc šikovné paní "Šárčina škola vaření" blog.cz, na kterém Šárka stránky měla, je již bohužel zrušen.
Recept vypadá složitě, ale není a mám takový dojem, že i to ruční přehnětení těsta je mnohem lepší, než v elektrické pekárně. I když je těsto tuhé, stejně se s ním pracovalo dobře.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDjmv1awI98yKT3lcHNv8lgGI9jhl_XmiFjnvR26yx-kruNGx4kXjQwa0DjiaW0eBg9G14aSDyBFaFr0S3ylrzIaiKF7aPpama-pkOWAHhYGKhS1Jwb1o5Td5OLYy0XPk80ydw-Adn-3g/s640/mazanec+5.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5c47uhlKFiUsVZRGiR3vxKxnXV8NNSOWdarGVjaLZTLkyLJ1pV7tiawyEdefifqgwf2iPA1Ice6bw2L5R8DUFeTrV7aKNApFtjVJwSBjgUvyEJ3abig0CAtD2PK8NSAgPdeQ9s2Z4X4g/d/mazanec+6.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJO9XQpGqnM4qB6Nc94Tewmlyi-M6n42tGysA0ZrDs3JERT6WrgOQkrCukviWh2-GFcwpw69Uvsp0FbJeYws7QysVyoVaVxhcugBd_pO1EaLf_GteYspsZNPmH8AnsSmtpCg_kUYtRuuI/d/mazanec+7.png)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš komentář