16 června 2022

Po týdnu zase na zahradě

Pořádně nám zapršelo, ale stejně mě zklamaly okurky a melouny, protože vůbec nic nevylezlo a pří tom semeno bylo čerstvé. Proto jsem si nakonec koupila po 4 sazenicích nakládaček i salátovek. Nákup jsem si nechala v obchodě a zatím šla něco vyřizovat na ČEZ. Když jsem se vrátila, popadla jsem tašku a šla domů. Až doma mi došlo, že jsem si nijak neoznačila ani se nezeptala, která okurka je která. Byly sice ve dvou igelitkách, ale....A tak to bude asi velké překvapení. Na síti budu mít nakonec  salátovky a po zemi se mi budou plazit nakládačky.  Jsem to já tedy zahrádkář a pěstitel. Zahrada se po dešti bohatě rozkvetla, ale pivoňky a některé zvonky už se musely ostříhat. 

Na zahradě mě čekal černoušek a manžel tvrdil, že se kočky trochu nepohodly a Šedá dala černému prý pořádnou facku. 
Dařilo se i plevelu. Tak jsem zaklekla a vyplela jednu půlku, druhá na mne čeká. Ale nic se nemá přehánět. 
Hurá domů. 

17 komentářů:

  1. Maruško, tedy zahradu máte překrásnou. Všechno nádherně kvete. Kočičí hlídači na to dohlíží i když se občas poperou. Líbí se mi ta tmavá lilie. Růžičky, zvonky, pivoňky. Máš aspoň radost z toho, že vše roste a je zalito. Snad už máte vše zas v pořádku i to po škodě, kterou vám tam udělali při výměně sloupu. Měj se krásně a užívej si pobytu na krásné zahrádce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, s poškozením záhonů už jsem se smířila, okurky jsem vysadila znovu, ale kolem sloupu nemohu zatím nic nasadit, protože půda je jen mazlavý jíl. Oni nehleděli při výkopu na to, jakou zeminou to opět zasypávají a tak je ta zúrodněná zemina asi dole a jíl nahoře. Musíme si koupit nějakou zahradní zeminu a také promíchat s kompostem a snad se tam pak něco ujme. Koupila jsem si žlutou růžičku, ale musí počkat na lepší půdu na jiném místě. Ale už mám opět lepší náladu. :)

      Vymazat
  2. Je to radost podívat se k vám do zahrádky i když jenom prostřednictvím fotek.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Radost na každém kroku a práce taky, ale kdo tomu propadl, nelituje. Kdyby mi někdo jako holce řekl, že budu mít jednou dům a obrovskou zahradu, klepala bych si na čelo.... a teď každou volnou chvíli jsem u kytiček v zahradě. přeji krásné dny bez pohrom a špatných zpráv. Z Jizerek zdraví Olina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Olinko. Já zase závidím všem (ale v dobrém), kteří mají zahradu u domu. Já za ní musím dojíždět a cesta tam a zpět mi trvá 2,5 hodiny, z toho cca hodinu pěšky. Na přespání tam jsme jen párkrát do roka, jinak jezdíváme domů, protože tam není takové zázemí na delší pobyt. Ale zatím to rozhodně neprodám, protože je to na velmi pěkném místě. :)

      Vymazat
  4. Krásná zahrádka, moje zvonky ve stínu se s těmi tvými nedají srovnávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony ty zvonky stejně dostanou deštěm vždy pořádně zabrat. Jsem ráda, že jsem vystihla i chvíli, kdy jsou docela zdravé. Příště určitě půjdou všechny ostříhat. :)

      Vymazat
  5. Maruš, krásně máš rozkvetlou zahradu a čekají tě tam kočičky, to je druhá radost. Naši se liskají každé ráno, když jim chystám snídaní, to už je takový rituál. Přijde mi, že je to z lásky, takové poplácaváni. Máš taky tu růži co Vendy, to je opravdu paráda. Okurky mi vůbec nerostou, ty chladné noci jim nedělají dobře, ale plevel roste závratnou rychlostí🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okurky jsem sice zasadila nové, ale ve čtvrtek jsem tam byla a listy měly jakési bílé, jestli bylo moc slunce než zakoření? Tak jsem je trochu zastínila záclonou a uvidím. Růže od Vendy se ujala krásně. Už jsem ji jednou stříhala jak živý plot do kulata, ale hned vyrazily další větve. Nyní krásně vynikne, když tam není třešeň.

      Vymazat
  6. Majko, zahrádku máš skutečně nádhernou. Jsem zvědavá, jestli jsi ty okurky nakonec dobře odhadla, která je vlastně která. To poznáš až se pořádně rozrostou 😉😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, i já jsem zvědavá. No hlavně aby pěkně zakořenily. Však já se když tak pochlubím svým rozpoznávacím instinktem. :-D

      Vymazat
  7. Když vidím tu nádhernou zahrádku, tak se o to víc stydím za své zahradničení, které je téměř nulové. Prostě ta tvá zahrádka je nádhera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lado, nemáš se za co stydět. Já se zase stydím, když mám záhonky zaplevelené a to se snažím vždy všechno vytahat, ale stejně plevel vytrvale roste a množí se závratnou rychlostí. A také nám na zahradě řádí krtonoška a tak je asi nezlikvidovatelná a požírá kořínky rostlinek, potvora jedna.

      Vymazat
  8. Pro pivoňky mám slabost, ale kocour mě dostal nejvíc. Je moc hezký.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář