16 června 2019

Manželé odvedle

Dva domky se společnou zdí, řekli bychom dvojdomek obývají dva páry mladých manželů, mezi kterými vzniklo přátelství. Občas pořádali společné večeře, oslavy a podobně.
A právě sem do čtvrti bohatých nás zavede autorka Shari Lapena v thrilleru Manželé od vedle.
Anne a Marco Contiovi jsou právě u sousedky Cynthie, která je pozvala na oslavu narozenin svého manžela Grahama. Anne původně nechtěla jít, protože Cynthia si výslovně nepřála na oslavě děti a Anne je maminkou šestiměsíční holčičky Cory. Děvče na hlídání jim na poslední chvíli odřeklo a tak se manželé rozhodli, že s sebou vezmou "chůvičku", která bude miminko monitorovat, i když jen zvukově, jelikož na zařízení nefunguje monitor. Budou se na malou chodit dívat každou půl hodinu. A také se střídali. A vše bylo v počátku. Kolem jedné hodiny měla jít na kontrolu Anne, ale už se ji na večírku moc nelíbilo, když se Cynthie příliš důvěrně věnovala jejímu muži Marcovi. Zvažovala, že by místo kontroly již šli oba domů a nevraceli se zpět na večírek. Ostatně manžel Cynthie Graham byl nudný společník.

Po návratu domů Marco a Anne našli prázdnou dětskou postýlku. Cora zmizela. Někdo ji snad unesl? Bude požadovat výkupné, když ví, že rodiče Anne jsou velmi bohatí? Vyšetřování se ujme detektiv Rasbah s pomocníkem Jenningsem. Ten si nemohl nevšimnout, že rodiče Anne nemají svého zetě Marca v lásce, ba ho dokonce odmítají a vylučují ze své společnosti.

Že Anne trpí poporodní depresí Marco ví, ví to i její rodiče, ale přece jen Marcovi něco z dřívějšího chování Anne zatajili. Anne sama si není jistá, zda dítěti neublížila ona, protože si na mnohé momenty té noci nemohla vzpomenout.......

Čtenář brzy zjistí, kdo dítě unesl a proč.... snaží se ho chápat, ale spíše odsuzuje jeho čin. Čtenář s Anne prožívá muka odloučení od dítěte, touhu po maličké, nejistotu, strach.......Únosci se nakonec přece jen přihlásí o výkupné, svitne naděje, ale vše zase vyjde naprázdno. Přijdou o 5 milionů a navíc se objeví v horské chatě zavražděný, který by mohl údajně o Coře něco vědět, ale nikde se nic, co by s Corou souviselo, nenajde........

Thriller plný zvratů až do samého konce mne zaujal a není divu, že se stal světovým bestsellerem.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář