02 července 2018

Stvůry

Dost často se mi stává, že nevím, co dřív. To jsme my důchodci. Stále nemáme čas. Ale není to tím, že bychom vyspávali do deseti a den nám rychle utekl. On rychle uteče, i když vstávám v 5 ráno a spát jdu kolem 23 hodiny. Ale my chceme prostě stihnout všechno. Rodinu, koníčky, výlety, zahradu.....blogy.....přátele...
A když už je toho moc a nahrnou se mi resty, jako bych ochrnula, jakoby se mi vymazal mozek a všechno hodím na čas za hlavu a zalehnu ke knížce. Knihami mne zásobuje manžel a tak se zavrtám do toho, co přinese. Miluju detektivky, nejraději mám pana Vondrušku, ale jak vidíte dnes, sáhnu i po detektivce ze současnosti.

V knize Stvůry, autora Luďka Kubáta, vypráví svůj příběh výtvarník Ctirad Karafiát. Právě on a jeho žena se v únoru roku 1986 stali obětmi brutálního napadení, kterému Romana v nemocnici podlehla. Ještě v témže měsíci byl nalezen vrak auta s mrtvým mužem a kromě nože s krví Romany i další předměty odpovídající trýznění manželů. Mrtvý byl tedy označen za pachatele.
Ctirad sám vychovává dcerku Lucii a věnuje se svému povolání. Žije i tak trochu bohémský svobodný život umělce, hodně mu pomáhá i žena, která mu často stojí modelem.

V roce 2010 Ctirada navštíví kriminalistka, která se začala zajímat o dávno zasunuté, i když stále bolestivé události kolem smrti Ctiradovy ženy. Podobným způsobem totiž byla nedávno zavražděna mladá žena.....Nejen kriminálka, ale i Ctirad se pouští do vyšetřování na vlastní pěst......Podaří se odhalit skutečného pachatele a motiv jeho činů?

Naštěstí je kniha protkána osobním životem Ctirada, který trochu odlehčí drsné příběhy moderní doby.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář