Včera jsem zlikvidovala záhon fazolek a vedle úplně zralých lusků na loupání jsem si přivezla i další várku zelených fazolek. Kežíčkové jsou na zavařování nejvhodnější, protože nemají tak tuhou slupku a nemusí se odstraňovat hřbetní nitka. Stačí odstranit špičku a stopku. Fazolky se dají zavařovat i na kyselo, ale tentokrát si je udělám ve slaném nálevu.
Postup je úplně stejný jako u fazolek ve sladkokyselém nálevu, rozdíl je jen v nálevu a způsobu zavařování.
Na 1 litr vody/20 g soli
Jelikož zde chybí významný konzervační element ocet a sůl je jen v malém množství (na chuť), je nutná ob den opakovaná sterilace. První den 40-50 minut při 100°C a třetí den 20 minut při 100°C.
Do zavařovacího hrnce se mi vejde 7 sklenic a na 7 sklenic (malých půlek) vystačí 1,5 litru nálevu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš komentář