21 ledna 2021

Kam zmizela tužtička?

 Tento příspěvek je spíše pro blogery na blogspotu. Všimli jste si toho také nebo je to jen u mého blogu? U každého příspěvku byla možnost úprav přímo díky symbolu tužka (rychlé úpravy) a nyní už to tam není. Lituju každého, kdo se vrhl na opravu svých příspěvků s tím, že doplní fotografie a obrázky, které mu zmizely. Pokud má někdo příspěvků hodně, a to s přechodem ze starého blog.cz má,  musí při opravě starších článků v editoru blogu stále rolovat a načítat příspěvky a hledat. To teda pěkně zdržuje.  Dokud byla u příspěvků tužtička (možnost rychlých úprav), stačilo kliknout na tento symbol a byli jste přímo v editaci onoho příspěvku.  Jsem moc ráda, že jsem stihla opravit grafický blog ještě před odstraněním této možnosti úprav. 

I u každého gadgetu v menu byl symbol montážního nářadí a vše se dalo editovat přímo u potřebného gadgetu hned. I to je pryč. Nebo jen u mne? Mám něco špatně nastavené? Rychlé úpravy mám zatržené. 

25.1. symbol pro rychlé úpravy je zpět. 
Je viditelný na vašem blogu jen vám, pokud jste přihlášeni. Je za každým příspěvkem, v každém gadgetu a přenese vás rovnou do editace příslušného příspěvku nebo gadgetu.  Kdo nevíte, jak ho nastavit: jděte do administrace blogu, klikněte na Rozvržení a pak na upravit hlavní pro příspěvky. Tam zatrhněte rychlé úpravy. Pokud je již zatržené máte a stejně se vám nezobrazují, odklikněte, znova zaklikněte a uložte. Mylo by to fungovat. 
Já jsem totiž ráno zjistila, že na jednom blogu to mám a na druhém ne  a přitom  bylo vše zatrženo. Stačilo tedy zopakovat akci.
Určitě vám to usnadní práci. hezký den. 

6 komentářů:

  1. Já při doplňování článků jsem si vždycky zadala jméno článku. Ale je pravda, že jsem kolikrát musela hledat mezi mnoha články. Já tedy nikdy nějak moc úpravy nedělala, takž ani vlastně netuším jak jinak to šlo nebo ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je tužka zpátky a nářadí u gadgetu také. I když jsem měla rychlé úpravy zatržené, nebylo to tam. Ta tužka je vidět jen pro přihlášené a musíš ji mít zatrženou v nastavení pro příspěvky. Pak stačí jít třeba po měsících v archivu a při kliknutí na tužku, budeš okamžitě v editoru konkrétního příspěvku.Nemusíš nic hledat.

      Vymazat
  2. Schválně jsem se teď mrkla k sobě na blog a žádnou tužtičku ani nářadí tam nemá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je opět zpátky. Jestli jí tam nemáš tak si ji nastav editaci příspěvku v rozvržení. Je to pro rychlé úpravy fakt super.hodně jsem ji využil a když mi zmizely fotky a musela jsem je do článku doplňovat.

      Vymazat
  3. Mám slovenský blogspot a tam je to trošku iné. Fotky u prenesených článkov mi samozrejme "skapali" tiež a napriek tomu, že doplňovať ich bude ozaj "radosť", tak sa na to dám. V administrácii príspevkov sa dajú nastaviť iba články jednotlivej rubriky a takto to dopĺňanie ide ľahšie a rýchlejšie. Problém vidím akurát potom v maximálne preplnenej "galérii" blogspotu ... Tá tužtička s náradím sa zobrazovala na blogu len vtedy, keď bol bloger prihlásený - ale i tak sa všetky úpravy robia lepšie v administrácii blogu. Na slovenskom blogu sa v gadgete zobrazuje iba slovo "upraviť", ja som tam symbol montážneho náradia nemala. Nuž, nie všetko je rovnaké i keď sa to tak javí. 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je tužka zpět. Myslím že tento symbol u příspěvku byste měli mít i na Slovensku. Tyto rychlé úpravy tě také přenesou do administrace, ale rovnou do onoho příslušného příspěvku nebo bagetu. To slovo úpravy u gadgetu mám také v administraci. Ale pokud jsi přihlášená tak můžeš mít symbol i přímo na blogu a vidíš ho jen ty. Stačí ho jen zatrhnout v nastavení příspěvků. Sice, já to zatržené měla a nic. Ráno jsem se vzbudila a na jednom blogu to bylo, na druhém ne.Tak jsem to v administraci odtrhla a znova zatrhla na je to tam. 👍

      Vymazat

Děkuji za váš komentář